{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De verborgen schatten van Costa Rica: Onze zes favorieten

Monkeys laying on top of each other on a tree branch in Tortuguero National Park in Costa Rica

Vermijd de drukte en ervaar de authentieke charme van de Caraïben en Zuid-Pacific

Costa Rica is een geweldig land voor beginnende backpackers, omdat het veilig is en veel te bieden heeft, ongeacht waar je van houdt. Wildlife, avontuur, enkele indrukwekkende regenwouden en geweldige stranden, je kunt het zo gek niet bedenken! Terwijl veel toeristen zich verzamelen op de bekende hotspots in het land, zijn er nog steeds enkele verborgen pareltjes te vinden die we graag met je willen delen. Laat ons je meenemen naar de Caraïben en de Zuid-Pacifische regio van Costa Rica, beide bieden onvergetelijke ervaringen voor degenen die graag van de gebaande paden afwijken.

costa-rica-surfer-palmtrees-cover
Costa Rica is absoluut een paradijs
Costa Rica is een true gem, en het is geen wonder dat het vaak beschreven wordt als het paradijs. Dit kleine land heeft een grote indruk gemaakt op ons met zijn natuurlijke schoonheid, van weelderige jungles en levendige wilde dieren tot prachtige stranden en kristalheldere wateren. Bovendien zijn de locals enkele van de vriendelijkste mensen die je ooit zult ontmoeten, en ze zijn erg trots op hun cultuur, eten en koffie. De 'pura vida'-lifestyle is overal! Maar het is niet alleen het landschap dat Costa Rica tot een paradijs maakt - het land heeft een stabiele politieke omgeving en een bloeiende economie, waardoor het een ideale plek is om te bezoeken of zelfs te wonen. Waarom niet zelf ontsnappen naar dit tropische paradijs en het zelf ervaren?
Costa Rica

Ontdek de Laid-Back Vibes van deze Caribische regio

Het Caribisch gebied van Costa Rica bevindt zich aan de oostkant van het land, grenzend aan de Caribische Zee. Deze regio staat bekend om haar ontspannen en gastvrije sfeer, bruisende cultuur en prachtige natuurlijke schoonheid. De plekken hieronder behoren zeker tot onze favorieten.

Girl looking out at a volcanic rock in Manzanillo, Costa Rica

Cahuita National Park: utopia voor natuurliefhebbers

Cahuita National Park is een must-see voor iedereen die van de natuur houdt. Met koraalriffen, witte zandstranden en weelderige regenwouden, is het park een toevluchtsoord voor verschillende wilde dieren, waaronder luiaards, apen en kleurrijke vogels. Je kunt wandelen op de paden, zwemmen in de oceaan, en zelfs snorkelen of duiken om de koraalriffen en het onderwaterleven van dichtbij te zien.

Deserted beach in Cahuita National Park, Costa Rica

De culturele haven van Puerto Viejo

Puerto Viejo is een klein stadje dat een unieke mix biedt van Afro-Caribische en inheemse culturen. Het stadje staat bekend om zijn bruisende nachtleven, heerlijke keuken en prachtige stranden. Je kunt een fietstocht maken naar het nabijgelegen strand van Playa Cocles, gaan surfen, paddleboarding proberen, of gewoon ontspannen op het strand met een koude cocktail in je hand.

In de buurt van Puerto Viejo vind je ook het Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge. Het is een beschermd gebied dat de thuisbasis is van verschillende wilde dieren, waaronder brulapen, toekans en zeeschildpadden. Je kunt een rondleiding volgen om het regenwoud te verkennen en de dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

Colourful traditional restaurant in Puerto Viejo, Costa Rica

Tortuguero National Park: Een ongerepte wildernis

In de Noord-Caribische provincie vind je het Tortuguero National Park. Dit nationale park bestaat uit verschillende landschappen. Je vindt er regenwoud, moerassen en bossen met veel verschillende dieren die in dit gebied leven.

Op elk moment van het jaar kun je de rijke biodiversiteit van Tortuguero verkennen door een boottocht te maken door de wateren. Het park bestaat uit verschillende landschappen. Je vindt er regenwoud, moerassen en bosgebieden waar veel verschillende dieren leven. Als je geluk hebt, kun je apen, krokodillen, vogels en meer spotten. Je kunt ook het charmante dorp Tortuguero bezoeken en meer te weten komen over de Caribische cultuur en geschiedenis van het gebied. Tortuguero National Park is een unieke bestemming die je verliefd zal laten worden op de natuurlijke schoonheid van Costa Rica.

Turtles on a log in Tortuguero National Park, Costa Rica
costa-rica-surfing-beach-guancaste-cover
10 redenen waarom je van Costa Rica zult houden
Naast dat het een favoriete tropische bestemming is in het hart van Midden-Amerika, biedt Costa Rica een ideale mix van activiteiten zoals surfen, duiken, snorkelen, canyoning en trektochten door jungles. Het is een geweldige bestemming voor beginnende rugzakreizigers. En als je meer overtuiging nodig hebt, hier zijn tien redenen waarom je verliefd zult worden op Costa Rica!
10 redenen waarom jij van Costa Rica zal houden

Vervolg je reis door de Zuid-Pacific

De Zuid-Pacific regio van Costa Rica bevindt zich aan de zuid-west kant van het land, grenzend aan de Grote Oceaan. Net zoals in de rest van Costa Rica vind je hier ongerepte stranden, weelderige regenwouden en imposante watervallen. Hier zijn enkele van de top bezienswaardigheden die je niet mag missen in de Zuid-Pacific regio.

Small village near Drake Bay in the South Pacific region of Costa Rica

Corcovado National Park: Een ongerepte wildernis

Corcovado National Park is een van de meest biodiverse plaatsen op de planeet, met meer dan 500 soorten bomen, 140 soorten zoogdieren en 400 soorten vogels. Je kunt een rondleiding volgen om het regenwoud te ontdekken, wilde dieren te spotten en in de nabijgelegen waterval te zwemmen om af te koelen na een lange dag van verkenning. Dieren die je hier kunt spotten? Luiaards, verschillende soorten apen, toekans en zelfs jaguars als je geluk hebt!

Green lizard in Corcovado National Park

Bekijk de indrukwekkende kust in het Marino Ballena National Park.

Marino Ballena National Park is een nationaal park bestaande uit een zandformatie van twee stranden die in elkaar overlopen en samen een ''Walvisstaart'' vormen. Het park is de thuisbasis van een verscheidenheid aan zeedieren, waaronder bultruggen, dolfijnen en zeeschildpadden, evenals indrukwekkende mangroves. Je kunt een boottocht maken om de dieren van dichtbij te zien, of gewoon ontspannen op het strand en genieten van de zon terwijl je de afgelegen omgeving verkent.

Whale Tail beach in Marino Ballena National Park in Costa Rica

Uvita Waterfall: Een verborgen schat

Wist je dat Costa Rica meer dan 300 watervallen heeft? Ze zijn niet allemaal de moeite waard om te bezoeken, maar de Uvita-waterval absoluut wel. Een prachtige waterval die zich bevindt in de buurt van het stadje Uvita van waaruit je een korte wandeling kunt maken om de waterval te bereiken. Eenmaal daar, kun je zwemmen in het koele, heldere water en genieten van een welverdiende pauze. De waterval is omgeven door weelderige regenwouden, en je kunt onderweg wilde dieren zoals apen en toekans spotten. Win-win!

Uvita waterfalls and its lush green surroundings in Costa Rica

Wil je meer van Costa Rica zien?

Laat ons je meenemen! Praat met onze reisspecialisten over je droomreis en laat hen je helpen om je droomreis werkelijkheid te maken. Ze weten waar je naartoe moet en welke plekken je moet vermijden, evenals de insider tips die je wilt voordat je op een vliegtuig naar Midden-Amerika springt. Stuur ons een e-mail via onderstaande buttons. 

Mail ons!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?