{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Waarom Colombia zoveel meer is dan je hebt gezien bij Narcos

Colombia Salento Town Street Architecture

Voorbij de stereotypen: De rijke cultuur, natuur en geschiedenis van Colombia

Colombia wordt vaak door de media afgeschilderd als een gewelddadige en gevaarlijke plek. Naar onze mening is dat echter niet helemaal terecht, want Colombia heeft zoveel meer te bieden dan wat je ziet in Narcos en op het nieuws. Van de prachtige Caribische kust tot aan de majestueuze Andes bergen, en van het weelderige Amazoneregenwoud tot aan de betoverende koloniale steden, Colombia heeft voor elke reiziger iets te bieden om enthousiast over te worden. In deze blog zullen we de schitterende diversiteit van Colombia's cultuur, natuur en geschiedenis bespreken, en waarom je dit adembenemende land absoluut moet bezoeken.

 

amazon-rainforest-ecuador-cuyabeno-national-park-boat-cover
De schoonheid van het Amazone regenwoud
De regio Amazonas, die verschillende Zuid-Amerikaanse landen omvat zoals Colombia, Brazilië, Peru en Ecuador, is een van de meest biodiverse plekken ter wereld. Hier vind je uitgestrekte regenwouden en rivieren waar talloze unieke dieren zoals de jaguar, ara en nog veel meer hun thuis hebben. De machtige Amazone rivier baant zich een weg door 's werelds grootste tropische regenwoud en voorziet alle orchideeën en kapokbomen van leven, waardoor deze jungle zo'n bijzondere plek wordt. Of je nu wandelt met een lokale gids, een boottocht maakt langs de waterwegen, of tijd doorbrengt in inheemse gemeenschappen, de regio Amazonas is een bestemming die elke reiziger minstens één keer in zijn leven moet ervaren. Wij raden aan om het meeste uit je reis te halen door deel te nemen aan een van onze avontuurlijke kleinschalige groepsreizen naar het Amazone regenwoud. Bekijk ze via de link hieronder!
Ontdek het Amazone regenwoud

Laten we beginnen met de natuur van Colombia - het is meer dan alleen het Amazone regenwoud

Colombia kent prachtige bossen, bergen en nationale parken. We nemen je mee naar enkele van onze favorieten.

Als eerste hebben we het Amacayacu Nationaal Park, gelegen in het hart van het Colombiaanse Amazonegebied. Dit park is een echte biodiversiteitshoogtepunt en staat garant voor een geweldig avontuur. Stel je voor dat je dichte jungles verkent, bewoond door apen en exotische vogels, en meanderende rivieren waar je allerlei wilde dieren van dichtbij kunt zien. Een lokale gids kan je alles vertellen over het gebied en zijn inwoners - groot en klein. Houd je ogen open voor jaguars, rivierdolfijnen en kleurrijke ara's terwijl je door de jungle wordt geleid!

De Tatacoa Woestijn is een compleet andere wereld dan de uitgestrekte regenwouden van Colombia, met grote ''rots''formaties die het 330 vierkante kilometer grote gebied bedekken. We zeggen ''rots'', omdat de grond eigenlijk uit verharde bodem bestaat. Er zijn twee hoofdgebieden, de rode woestijn en de grijze woestijn, en beide zijn zeker een bezoek waard. We raden aan om 's ochtends of bij zonsondergang door Tatacoa te wandelen om de extreme hitte te vermijden. Als je wilt, kun je hier overnachten en kamperen onder de open woestijnlucht - maanlichtwandeling, iemand?

Tot slot moeten we het hebben over het Chingaza Nationaal Park, met zijn mistige bergen, oude bossen en heldere lagunes. Chingaza is een geweldige dagtocht vanuit Bogota. Tijdens het wandelen door dit gebied kom je verschillende ecosystemen tegen, van de hooggelegen graslanden van Páramo tot dichte bossen, elk gevuld met verbazingwekkende planten en dieren. Er zijn verschillende paden die je kunt volgen, maar naar onze mening is de wandeling naar de Lagunas de Siecha, 3 gletsjermeren op een hoogte van ongeveer 3600 meter, een echte aanrader. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten en kom je veel unieke planten en dieren tegen, zoals de honderden frailejones struiken (te zien op de afbeelding bovenaan deze pagina), die alleen in Colombia, Venezuela en Ecuador voorkomen.

Colombia Armenia Coffe Hills

Colombia heeft prachtige steden en dorpen, doordrenkt met koloniale architectuur en verrukkelijk eten

De steden en dorpen van Colombia zijn net zo levendig en gevarieerd als het natuurlijke landschap, elk met een unieke mix van geschiedenis, cultuur en karakter die je zal betoveren. Laten we beginnen met Cartagena - een kustparel in het noorden van Colombia, beroemd om zijn koloniale gebouwen, geplaveide straten en levendige kleuren. Maak een wandeling door de historische oude stad, waar oude forten en kerken verhalen vertellen over het verleden van de stad, of geniet van de zon op een van de prachtige stranden van Bocagrande.

Dan hebben we Bogotá, de bruisende hoofdstad in de noordelijke Andes. Het is een levendige stad waar moderne wolkenkrabbers samensmelten met oude pleinen en drukke markten. Zorg ervoor dat je enkele van de musea bezoekt, zoals het Nationaal Museum, om een beter begrip te krijgen van de cultuur en geschiedenis van Colombia. Er is zelfs een museum gewijd aan Simon Bolivar, die bekend staat als de bevrijder van het grootste deel van Zuid-Amerika. Maar laten we de dingen niet te saai maken, dus breng zeker ook tijd door in de trendy wijken zoals Chapinero met zijn LGBTQ+ gemeenschap, hipstercafés en microbrouwerijen. Het is ook de thuisbasis van enkele van het beste nachtleven in de stad, met clubs, bars en livemuzieklocaties. Voor iets compleet anders, bezoek Zona Rosa (ook bekend als Zona T), een chique en modieuze wijk met veel luxe hotels, restaurants en winkelcentra. Het is ook een hotspot voor het nachtleven, vooral in het gebied rond de T-vormige voetgangerszone.

In vergelijking met het soms hectische en drukke Bogotá, voelt Medellín bijna als een dorp, met zijn bergachtige omgeving en het gebrek aan veel hoogbouw. Het heeft misschien een donkere geschiedenis, ooit de thuisbasis van het beruchte Medellín-kartel, maar in de huidige versie van de stad lijkt dit op een ver verleden, met mooie parken, straatkunst en uitstekend openbaar vervoer om je weg te vinden. Als je meer wilt weten over de kartels, drugshandel en de fascinerende figuur die Pablo Escobar was, raden we het Casa Museo Pablo Escobar aan, waar zijn levensverhaal wordt verteld door zijn eigen broer. In Zuid-Amerika telt je stad nauwelijks mee als je geen kabelbaan hebt - en natuurlijk heeft Medellín er ook een. In tegenstelling tot veel andere plaatsen was deze niet gebouwd voor toeristen, maar als een middel van openbaar vervoer voor de mensen die in de heuvels rond Medellín wonen, omdat de wegen te smal waren voor een busdienst. Dit betekent dat er vier (!) kabelbaanlijnen zijn in het openbaar vervoerssysteem, elk met meerdere stations die je midden in drukke wijken afzetten.

A green cable car going down a hill in the city of Bogota in Colombia

Maar we zijn nog niet klaar! Onze volgende stop brengt je naar de Amazone en de stad Leticia. Vergeleken met de drie hierboven is het een kleine stad, maar het is een van de grootste nederzettingen in de Amazone regio. In Leticia komt de Amazone rivier samen met Colombia, Brazilië en Peru en het is een grensstad, die zich uitstrekt tot aan de Braziliaanse stad Tabatinga. Je kunt hier epische jungleavonturen beleven, inheemse gemeenschappen ontmoeten en weggeblazen worden door de ongelooflijke flora en fauna. Als je toevallig in november in Colombia bent en iets echt bijzonders wilt ervaren, bezoek dan het El Pirarucú de Oro - het Internationale Festival van Amazonische Populaire Muziek - waarbij het internationale aspect betekent dat het een belangrijke culturele viering is van alle landen die de grens delen bij Leticia, en het laat de stad echt tot leven komen.

Als je meer van kleine stadjes en landelijke gebieden houdt, raden we een bezoek aan Villa de Leyva aan - een charmant koloniaal stadje dat voelt alsof het bevroren is in de tijd. Met pittoreske geplaveide straatjes, witgekalkte gebouwen en een prachtig centraal plein is het een vredige plek om een paar dagen door te brengen. We vonden het heerlijk om vroeg op te staan en over de bijna verlaten straten te dwalen op een rustige ochtend. Het stadje is volledig omringd door adembenemende natuur en gevuld met leuke cafés en ambachtelijke winkels. Het is een leuke afwisseling van het overige Colombia.

Old man walking past white plastered houses down a cobbled street in Villa de Leyva, with green hills in the background

Er zijn ook een aantal geweldige stranden in Colombia

Hoewel het misschien niet jouw belangrijkste reden is om Colombia te bezoeken, zijn de stranden en eilanden van Colombia moeilijk te weerstaan, met hun perfecte zandstranden, sprankelend blauwe wateren en kleurrijke onderwaterwerelden. Als je maar tijd hebt voor één kustervaring, raden we Tayrona National Park aan, waar dichte jungles de Caribische Zee ontmoeten en een scène creëren rechtstreeks uit Pirates of the Caribbean - gevuld met verborgen stranden en geheime baaien. Er zijn veel paden om te wandelen, en onderweg ontdek je pareltjes zoals Cabo San Juan en Playa Cristal, waar je kunt snorkelen boven levendige koraalriffen en kunt ontspannen terwijl je geniet van de zeewind.

Als je op zoek bent naar het eilandleven, raden we je om naar de Rosario-eilanden te reizen, een dromerige groep kleine eilandjes vlak voor de kust van Cartagena. Met hun kristalheldere wateren zijn ze perfect om te snorkelen, duiken en te zonnebaden. Het nabijgelegen Isla Barú heeft een meer ontspannen sfeer, met strandbars die verse zeevruchten en fruitige cocktails serveren. Er zijn tal van geweldige hotels op het eiland, voor het geval je jezelf wilt verwennen aan het einde van je reis.

A beach near the jungle in Tayrona National Park in Colombia

Activiteiten in Colombia - van trektochten tot duiken en alles ertussen in

Colombia is perfect voor de actieve reiziger die verschillende dingen wil uitproberen, van meerdaagse trektochten tot het verkennen van de diepten van de Caribische Zee. Hoewel Colombia niet bekend staat om de beste duiklocaties, zijn er hier toch enkele juweeltjes te vinden, vooral langs de kust van Cartagena waar je veel onderwaterleven kunt zien, van levendige koraalriffen tot gracieuze zeeschildpadden. We werken samen met een duikcentrum in Taganga, waar je je certificaat kunt halen bij het enige vijfsterren PADI-centrum van Colombia.

Wie van een goede uitdaging houdt en een meerdaagse trektocht niet uit de weg gaat, moet zeker de Lost City Trek proberen. Dit is een spannende reis door dichte jungle en lokale dorpen om de oude ruïnes van Teyuna te ontdekken, verborgen in de bergen van de Sierra Nevada. Onderweg krijg je een inkijkje in het leven in de afgelegen dorpen van Colombia.

Als je liever iets rustiger aan doet, maar toch de lokale cultuur wilt ervaren, is er de mogelijkheid om een beetje Spaans te leren. Dit zal van pas komen in Colombia, maar ook op je volgende reizen naar Latijns-Amerika, waar je vast en zeker keer op keer terug wilt komen. Bekijk onze Spaanse taalcursussen in Cartagena, een van de meest charmante steden van Colombia. Je kunt kiezen tussen standaard- en intensieve cursussen, en kiezen tussen verschillende accommodaties: een hostel of een verblijf bij een lokaal gezin, de beste manier om je nieuwe taal meteen in de praktijk te brengen!

Grey Shark Spotted When Diving In Colombia

Colombia roept je...

Ben je klaar voor het avontuur? Als dat zo is, dan kennen wij enkele zeer goede reisspecialisten die je kunnen helpen! We bieden tal van rondleidingen en activiteiten in dit geweldige land, en we kunnen een reisroute samenstellen die je zal verbazen. Neem contact met ons op via de knop hieronder om je reisplannen met ons te bespreken!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?