Ervaringen van een student: Bjorn de Jong

Ervaringen van een student: Bjorn de Jong

Bjorn de Jong heeft in 2009 een semester gestudeerd aan Hawaii Pacific University op het eiland Hawaii in de Verenigde Staten.

Ik ben oud student van de Haagse Hogeschool, waar ik Commerciële Economie heb gestudeerd met de focus op internationale marketing. Tegen het einde van het tweede jaar werden we bij elkaar geroepen voor een college over studeren in het buitenland. Dit is waar mijn reis is begonnen.

Opleiding aan Hawaii Pacific University

Ik heb gestudeerd aan Hawaii Pacific University (HPU). Een zeer internationale school met heel veel verschillende nationaliteiten, van Zweden, Duitsers en Amerikanen tot Japanners en Chinezen. Ik heb vier vakken gekozen die aansloten bij mijn opleiding. Voor mij was het kiezen van de vakken een moeizame weg omdat mijn school heel erg veel eisen stelde aan de vakken die ik daar ging volgen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor International Marketing, Spaans, Intercultural Communications en Finance. Voor mijn studie in het buitenland heb ik studiefinanciering ontvangen. Ik moest het adres van de school opgeven en toen was eigenlijk alles vrij snel geregeld.

Meer weten over studeren aan Hawaii Pacific University?
Neem contact op

Stad Honolulu

Ik heb gestudeerd op het prachtige eiland Oahu, het belangrijkste eiland van Hawaii. Hawaii is een van de 52 staten van Amerika maar daar is ook alles mee gezegd. Op de Starbucks, McDonalds en de Wal-mart's na heeft Hawaii niks met Amerika te maken. Het is een tropisch eiland in de grote oceaan met alles erop en eraan. Palmbomen, zon, zee en strand. Maar dit is niet het enige wat Hawaii te bieden heeft. Downtown Honolulu heeft meer iets weg van een kavel wolkenkrabbers ten opzichte van het toeristische Waikiki.

Campus van HPU

De school heeft drie campussen; Downtown Campus in Honolulu, Hawaii Loa Campus in Kaneohe en het Oceanic Institute in Waimanalo. Ik studeerde aan de Downtown campus.

Huisvesting tijdens mijn studie

Ondanks dat ik in Honolulu studeerde woonde ik zelf in Waikiki, omdat dit het meest bruisende deel is van het eiland. Hier wonen ook de meeste studenten van de Downtown campus. Een goede tip is om de eerste dagen in een hostel te verblijven. Hier leer je zoveel mensen kennen die je de omgeving kunnen laten zien of je zelfs aan een appartement kunnen helpen!

100% Explordinary

Waar ik het meest van heb genoten zijn de warme avonden langs het strand, de bbq's, de ongelofelijk mooie swell voor het surfen en natuurlijk de prachtige school.

De toekomst

Studeren in het buitenland staat niet alleen leuk op je CV, het is ook ontzettend goed voor je persoonlijke ontwikkeling. In het buitenland sta je er helemaal alleen voor en daar leer je ontzettend veel van. Daarnaast is het een bijzondere ervaring om les te krijgen in het buitenland en te zien hoe het er daar aan toe gaat.

Tegen iedereen die in het buitenland wil gaan studeren zou ik willen zeggen; Bereid je goed voor! Als je eenmaal daar bent gaat alles vanzelf, maar voordat je vertrekt moet je wel alles op tijd geregeld hebben anders kom je daar in problemen of erger nog mag je het land niet in. Een half jaar lijkt erg lang, maar uiteindelijk was ik blij dat ik zo vroeg begonnen was met al het regelwerk. Cijferlijsten, kopietjes van dit en kopietjes van dat, je kijkt nog verbaasd op van wat er allemaal geregeld moet worden. Gelukkig zijn er wel organisaties zoals KILROY die je goed begeleiden bij de communicatie met de school in het buitenland.

Wil jij ook in het buitenland studeren?
Neem contact op
Lees ook
Contact