Werkgevers zien internationale studie wereldwijd als een pre

  • 14 november 2011
  • Door Sandra
Werkgevers zien internationale studie wereldwijd als een pre

Zes op de tien werkgevers beschouwen internationale studie-ervaring als een pre. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van QS. Vooral beheersing van het Engels en interculturele communicatie worden gewaardeerd.

Ruim 10.000 respondenten, verdeeld over 116 landen, antwoordden op de vraag of zij waarde hechten aan internationale studie-ervaring bij het werven van nieuw personeel. In Spanje bleek dat bij de meeste bedrijven en organisaties het geval, op de voet gevolgd door Zwitserland en Duitsland: ruim 80 procent reageerde bevestigend. Ook in Aziatische landen als China, Japan, Zuid-Korea en Thailand wegen bovengemiddeld veel werkgevers dit aspect mee bij sollicitaties. In het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland - waar Engels wordt gesproken  - is dat bij minder dan de helft van de bedrijven het geval. De mening van Nederlandse werkgevers op dit punt ontbreekt.

Vooral de energiesector geeft aan internationale studie-ervaring van belang te vinden. Uiteraard ziet de reis- en vrijetijdsbranche er eveneens ruimschoots het nut van in, net als consultancy en dienstverlenende bedrijven. Maar ook in de juridische hoek, die het laagst scoort, let nog bijna de helft van de werknemers op internationale studie-ervaring bij het werven van personeel.

Onderzoeksbureau QS, dat tot vorig jaar de ranking van Times Higher Education verzorgde en nu een eigen ranglijst van universiteiten publiceert, stelt vast dat er nog veel meer te onderzoeken valt. Maar de onderzoekers durven al wel te concluderen dat het volgen van internationaal onderwijs  voor een student, waar ook ter wereld, een goede investering is om zijn of haar kans op werk te vergroten.

Bron: Transfermagazine.nl

Contact