Studie ervaringen van Johanna aan University of Technology Sydney in Australië

Studie ervaringen van Johanna aan University of Technology Sydney in Australië

Studeren in het buitenland is hard werken, maar ook de beste tijd van je leven. Studente Johanna heeft een tussenjaar gedaan in Sydney en doet nu een bachelor of Management in Tourism aan de University of Technology Sydney (UTS) in Australië.

Mijn eerste jaar als student in Sydney, Australië. Ik weet niet eens waar ik mijn verhaal moet beginnen, er is zoveel te vertellen.

Studeren in Australië

Eigenlijk is het allemaal begonnen met een tussenjaar (gap year) in Sydney direct na de middelbare school. In juli 2011 ben ik naar Sydney gegaan met een Working Holiday-visum en gebleven tot mei 2012. Ik had de tijd van mijn leven! Teruggaan naar huis in Stockholm was opeens niet meer interessant en leuk. Dus in de zomer van 2012 zei een vriend tegen mij: ‘Waarom ga je niet studeren in Sydney?’ Eerst dacht ik: ‘Nee, Sydney is een plek waar ik gewoon plezier wil hebben en wil genieten.’ Maar toen herinnerde ik me hoe gelukkig ik hier was en besloot ik me aan te melden bij een universiteit.

Aanmelden universiteit

De aanmeldprocedure was relatief makkelijk. KILROY heeft me geholpen door het papierwerk en de communicatie met de University of Technology Sydney (UTS) te regelen en al mijn vragen te beantwoorden (en dat waren er nogal wat). Ik heb voor UTS gekozen omdat dit een bekende universiteit is en de enige die deze opleiding biedt. Het klinkt misschien als een makkelijke opleiding, maar dat is het absoluut niet. Ik moet hard werken om goede resultaten te behalen.

Management opleiding

Ik heb deze studie gekozen omdat ik van reizen en gezelligheid houd, maar ook de management kant op wil. Dit is echt een toeristisch management opleiding met vakken als economie, marketing, boekhouding, management en organisatie en vakken op het gebied van toerisme. Het is een brede opleiding waarvan ik veel leer en de docenten nemen je feedback serieus.

Meer lezen over de ervaring van Johanna en andere UTS studenten?
Lees de verhalen

UTS studente Johanna Bearder

Johanna tijdens een weekendje weg in Melbourne

Johanna´s eerste dag op UTS

Johanna´s eerste dag op de universiteit

Bondi Beach

Bondi Beach, Sydney

Wandeling langs de kust van Australië

Wandelen langs de kust van Australië

Meer informatie over studeren aan UTS
Neem contact op
Lees ook
Contact