10 redenen om te studeren in Sydney, Australië

10 redenen om te studeren in Sydney, Australië

Sydney is de hoofdstad van de deelstaat New South Wales en ligt aan de Tasmanzee in het zuidoosten van Australië. Hier kun je de dag beginnen met genieten van de zon en surfen bij Bondi beach en eindigen met een barbecue en stappen in een van de vele uitgaansgelegenheden. Wij geven je 10 redenen om te kiezen voor een studie of stage in deze geweldige stad.

1. Het klimaat

Geniet het hele jaar van mooi weer in SydneySydney heeft een heerlijk klimaat met warme zomers en milde winters. Januari is de warmste maand met een gemiddelde temperatuur van ca. 25 graden. Juli is de 'koudste' maand met een gemiddelde temperatuur van ca. 16 graden.

2. De stranden

Begin je dag in Sydney met genieten van de zon en het strandGenieten van het strand en de zee kun je in Sydney vrijwel het hele jaar door bij onder andere:

  • Bondi beach
  • Cronulla beach
  • Manly beach
  • Coogee beach

Then I'll catch the bus to Bondi
Swim the beach and wonder
Who can wear the fashion when
The place is oh so hot
(Section 5 (Bus To Bondi), Midnight oil)

3. Surfen

Leer surfen in Sydney
Ook surfen kun je volop tijdens je verblijf in Sydney.

4. Beste studentenstad ter wereld

Studeren aan Macquarie University in SydneySydney is meerdere keren uitgeroepen tot een van de beste studentensteden ter wereld in de QS Best Student Cities ranking. Via KILROY kun je studeren in Sydney aan enkele van de meest internationale universiteiten ter wereld:

Meer informatie?
Neem contact op

5. Goede carrièremogelijkheden

Stage lopen in SydneyKies voor een Working Holiday of stage in Sydney of neem een bijbaantje naast je studie in Sydney. Dit is de perfecte plek om werkervaring op te doen en een goed netwerk op te bouwen. Er werken veel topmensen en er zijn vele internationale bedrijven gevestigd in de stad.

6. Multiculturele stad

Sydney is een bruisende, multiculturele stad met ruim 4,7 miljoen inwoners. Er wonen mensen uit meer dan 180 landen en er worden ruim 140 verschillende talen gesproken. Ook studeren er meer dan 35.000 internationale studenten. Je ontmoet er mensen uit de hele wereld.

7. Hip en internationaal eten

Koop een ijsje gemaakt met stikstof bij N2 in SydneyIn een multiculturele stad vind je restaurants en eettentjes met eten uit alle windstreken. Geniet van de overheerlijke en kunstzinnige ijsjes gemaakt met vloeibare stikstof bij N2 en van de warme chocomelk bij Bourke Street Bakery. Ook lekker is het ijs van Gelato Messina. Voor een geweldig uitzicht over Sydney Harbour bezoek je Cockle Bay Wharf met zijn fantastische restaurants en cafés.

8. De bezienswaardigheden

Sydney Harbour en Opera HouseSydney Harbour Bridge

Three Sisters in de Blue MountainsEvenementen & festivals in SydneySydney is een stad waar je veel plezier kunt hebben. Er is veel te zien en te beleven. De prachtige haven Port Jackson (Sydney Harbour) is eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich en Sydney wordt daarom ook wel 'Harbour City' genoemd. Daarnaast heeft de stad een eindeloos aanbod aan andere things to do or see, zoals een bezoek Sydney Opera House in Sydney Harbour.

Sydney Harbour Bridge is de indrukwekkende brug die de haven overspant. Je kunt de brug ook beklimmen. Een Sydney Bridge climb is een beklimming over de boog van de brug, duurt ongeveer 3,5 uur en biedt een spectaculair uitzicht tot ver in de omtrek van Sydney.

Blue Mountains is een berggebied en nationaal park vlakbij Sydney en dankt zijn naam aan de blauwe gloed die tientallen soorten eucalyptusbomen uitstralen. Een van de bekendste bezienswaardigheden in dit gebied is de rotsformatie de Three Sisters.

Evenementen en festivals, zoals Sydney Craft Beer week of het Vivid festival waarbij gebouwen mooi worden verlicht en er en vuurwerk, licht- en watershows zijn.

Sta oog in oog met een koala in Taronga ZooVaar met een ferry, cruiseboot of jetboot door de haven en ga picknicken op Shark Island. Maak een Coastal walk, een wandelroute van Coogee beach naar Bondi beach langs de prachtige stranden, kliffen en de oceaan. Bezoek Taronga Zoo en sta oog in oog met koala´s, tasmanian devils, stokstaartjes en andere dieren. Of bezoek één van de vele musea, bijvoorbeeld op het gebied van Aboriginal kunst. 

9. Shopping walhalla

Sydney is een waar shopping walhalla. George Street is een straat waar je veel winkels vindt. Zeker de moeite waard is een bezoek aan het prachtige winkelcentrum Queen Victoria Building (QVB). En vergeet ook de vintage en retro winkels in Oxford Street in de wijk Paddington niet.

10. Nightlife: pretty good!

Eindig je dag in Sydney in de Side Bar
Cafés, clubs, concerten, bioscopen, theaters, het nachtleven is behoorlijk goed in Sydney. Er is elke dag wel iets te doen:

Maandag: Scubar
Dinsdag: Scary Canary
Woensdag: Side Bar
Donderdag: Ivy
Vrijdag: Darling Harbour
Zaterdag: Kings Cross 
Zondag: Sunday sessions to help stave off the Monday blues with beers, beats, roasts and rollicking good times.

Studeren of stage lopen in Sydney?
Neem contact op
Lees ook
Contact