5 redenen waarom je beter voor een internationale stage kunt kiezen

5 redenen waarom je beter voor een internationale stage kunt kiezen

Door: Mark van der Heijden - the Backpacker Intern

Twijfel je tussen een stage in het buitenland en ons eigen kikkerlandje? Hier zijn 5 redenen waarom je beter voor een internationale stage kunt kiezen. Trek je koffer of backpack maar vast uit de kast. Daar ga je!

KILROY helpt je met het vinden van een stage

1) Je CV ligt bovenop de stapel bij Uber, Google en AirBnB

Stel je voor, jij bent de baas van een Fortune 500 bedrijf, en je hebt een nieuwe vacature. Wie zou je dan aannemen; Thomas, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Of Tim, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en 6 maanden ervaring als stagiair bij een NGO in Uganda? Ik zou het wel weten. Tim heeft wat van de wereld gezien, is duidelijk niet bang voor een uitdaging en heeft sowieso mooie verhalen te vertellen. Zo denken veel CEO’s er ook over. Uit onderzoek blijkt dat topbedrijven de voorkeur geven aan mensen met internationale ervaring.

The Backpacker Intern At Hawaii

2) Je ziet wat van de wereld

Wist je dat stagelopen in het buitenland vaak goedkoper is dan dat je in Nederland blijft wonen? Daarnaast is het een ideale manier om meer van de wereld te zien. Je werkt doordeweeks (wat al een topervaring is) en in de avonden en weekenden heb je alle tijd om op pad te gaan. Tip: arriveer minimaal twee weken voor je stage begint en blijf twee weken langer hangen. Zo kun je nóg meer van de bestemming en omgeving genieten.

3) Je leert jezelf beter kennen

Tijdens een internationale stage ben je voor een groot gedeelte op jezelf aangewezen. Er komen allerlei keuzemomenten op je pad. In Nederland kun je makkelijk even een vriend bellen (of het publiek vragen of de 50/50 inzetten) maar in het buitenland ben jij degene die de beslissing moet nemen. Dat is super leerzaam en je zal steeds beter ontdekken wat je belangrijk vindt en wat jou gelukkig maakt.

4) Je ontwikkelt een ‘open mind’

Een internationale stage is net als de 1ste keer op kamers gaan, maar dan 10x spannender. Je bent in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen. Alles ruikt, proeft, klinkt en smaakt anders. In sommige landen kun je dan ook een zogenaamde ‘culture-shock’ ervaren. Na een tijdje raak je eraan gewend en merk je dat het eigenlijk best wel normaal is. Je merkt dat je meer open staat voor andere culturen, gewoontes en mensen. Dit maakt je een sterker, creatiever en veel relaxter persoon.

The Backpacker Intern Plus Malala In Liverpool

5) Je maakt internationale contacten voor de toekomst

Als je in Nederland in de supermarkt bent zie je vaak dezelfde gezichten. Je doet alsof je de ander niet ziet of glimlacht ongemakkelijk waarna je zeer aandachtig een potje stoofperen bestudeert. Tijdens een internationale stage kun je in alle rust boodschappen doen. 99,9% procent van de mensen die je tegenkomt ken je niet. Van die 99,9% zijn er veel die je makkelijk kunt en zelfs wilt leren kennen. Bij je stage, op straat, in de kroeg. Wie weet wie je allemaal tegenkomt…homies for life, zakenmensen, beroemdheden, de liefde van je leven?

Nou, waar wacht je nog op? Regel die internationale stage, pak je tas, boek je ticket en ga het avontuur aan!

Lees ook
Contact