Nieuw beurzenprogramma: Holland Scholarship

Nieuw beurzenprogramma: Holland Scholarship

Wil jij minimaal drie maanden in het buitenland studeren, stage lopen of onderzoek doen en zoek je een beurs om (een deel van) je studie, stage of onderzoek te bekostigen? Schrijf je dan nu in voor een Holland Scholarship!

Holland Scholarship is een nieuw beurzenprogramma dat Nederlandse studenten de mogelijkheid biedt om minimaal drie maanden buiten Europa te studeren, stage te lopen of onderzoek te doen.

Beurs

De beurs bestaat uit een eenmalig bedrag van € 1.250 en is een tegemoetkoming in je studiekosten. Je maakt kans op een Holland Scholarship als je voldoet aan de onderstaande voorwaarden:

  • Je volgt een voltijd opleiding aan een Nederlandse hogeschool of universiteit.
  • Je gaat voor minimaal drie maanden en 15 ECTS naar het buitenland.
  • Je studie, stage of onderzoek vindt plaats in een land buiten de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.
  • Je onderwijsinstelling neemt deel aan het Holland Scholarship.

Grenzen verleggen

Wil jij je persoonlijk ontwikkelen, je grenzen verleggen en internationale ervaring opdoen? Dat kan op vele manieren. Wat dacht je van een study abroad semester in het buitenland als minor voor je opleiding in Nederland? Of misschien doe je liever een stage in het buitenland. Een studie of stage in het buitenland kost meestal meer dan in Nederland en dan is een beurs mooi meegenomen om (een deel van) de kosten te dekken.

Aanvragen

Wil je gebruikmaken van een Holland Scholarship? Check dan eerst of jouw hogeschool of universiteit deelneemt aan het programma. Ga dan naar de website van je onderwijsinstelling voor meer informatie over de procedure, criteria en deadline van het beurzenprogramma. Je vraagt de beurs aan bij je eigen hogeschool of universiteit.

De studieadviseurs van KILROY helpen je graag bij het vinden van een study abroad semester of een stage in het buitenland én met alle administratie rondom je aanmelding. We werken samen met ruim vijftig universiteiten in tien landen en bieden stages in Amerika, Australië en China.

Meer informatie over studeren of stage lopen in het buitenland?
Neem contact op
Lees ook
Contact