10 bijzondere studies die je in het buitenland kunt doen

10 bijzondere studies die je in het buitenland kunt doen

Hoe tof is het om een internationale studie in het buitenland te doen? Denk aan studies als economie, marketing, management, psychologie of journalistiek! Naast deze gebruikelijke studies, kun je er ook voor kiezen iets unieks te doen. Bekijk de lijst van 10 bijzondere studies in het buitenland hier. Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie!  

1. 3D printen van menselijke organen aan QUT, Australië

3D printed organs - Studeren aan QUT in Australië - KILROY

Het 3D printen van organen? Het lijkt wel een scene uit een science fiction film. Maar nee hoor, jij kunt dit leren aan Queensland University of Technologie in Australië. Deze studie heet "biofabrication" en je leert hier 3D printen van organische weefsels. Deze worden gebruikt om gebroken botten en kraakbeen te vervangen. In dit geval loopt Australië iets meer voor dan alleen het 12 uur tijdsverschil.  

2. Wildlife cameraman aan University of the West of England, Engeland

Wildlife Filming - Studeren aan University of the West of England - KILROY

Kun jij ook zo genieten van de stem van David Attenborough en de prachtige film footage die daar bij hoort? Misschien word jij cameraman van het onderwaterspectakel in de oceanen. Tijdens deze studie leer je in 3 tot 6 maanden jouw eigen natuurfilm te maken. Je kunt op toffe locaties filmen. Is dit geen droom die werkelijkheid wordt?  

3. Studie Vinologie aan Curtin University, Australië

Vinologie studeren aan Curtin University - KILROY

Tijdens deze studie leer je alles over wijn: over het maken van wijn, maar ook hoe je wijn het beste kunt proeven. Heerlijk dus! En naast dat je maximaal van wijn kunt genieten, wordt deze studie aangeboden in het zonovergoten Australië.

4. Master Sexuologie aan Curtin University, Australië

Studeren in het buitenland - Seksuologie - KILROY

Dat seks zo interessant kan zijn dat je er je werk van wilt maken blijkt uit de studie seksuologie. Je doet tijdens deze studie gespecialiseerde seksuologische kennis op en kunt na de studie werken als seksuoloog.

5. Ethisch hacken aan Coventry University, Engeland

Studeren in het buitenland - Ethisch hackem - KILROY

Ethisch hacken, dat klinkt als een vreemde combinatie. Je wordt tijdens deze studie opgeleid tot online superheld die voorkomt dat cybercriminelen hun slag slaan online. Wil jij deze online superheld worden? Doe dan deze toffe studie aan Coventry University - de cape is helaas niet bijgeleverd. 

6. Emergency Management & Homeland Security aan UCLA, USA

Emergency Management & Homeland Security - Studeren in het buitenland - KILROY

Lijkt het superheld gedeelte van bovenstaande studie je erg leuk, maar het online gedeelte niet? Dan kun je misschien deze opleiding volgen. Je leert alles over beveiliging, rampscenarios voorkomen, maar ook over hoe je moet handelen bij rampen en noodgevallen. 

7. Oceanografie aan Hawaii Pacific University, USA

Studeren in het buitenland- Oceanografie op Hawaii - KILROY

De ligging van Hawaii, de Engelse taal en het vele mariene leven zorgt voor een topomgeving voor een opleiding Zeekunde. Wil je alles weten over oceanen, hydrosferen, metereologie, de atmosfeer, mariene leven, getijden, klimaatverandering en ga zo maar door? Schrijf je dan in voor deze opleiding. 

Wat ook tof is aan deze studie is dat de opleiding een eigen onderzoeksvaartuig heeft. Een verplicht onderdeel van de studie is, dat je op de boot langs de kust van Hawaii vaart. OMG!

8. “Drugs Across Cultures” of “Experiencing Popular Music” aan Macquarie University, Australië

Studeren in Australië - KILROY

Internationale studenten aan Macquarie University in Australië hebben de mogelijkheid verschillende vakken te volgen, zoals “Drugs Across Cultures” en “Experiencing Popular Music”. Interessante onderwerpen om je in te verdiepen!  

9. Sex Drugs Rock 'n' roll aan QUT, Australië

Sex Drugs Rock 'n' roll  studeren in het buitenland - KILROY

Spreekt tot de verbeelding, maar wat houdt het eigenlijk in? Sex Drugs Rock 'n' roll is een keuzevak dat je kunt volgen aan Queensland University of Technology in Australië. Het valt onder de studie Creative Industries en gaat vooral over popmuziek en geeft je inzicht in de wisselwerking tussen muziek en maatschappij.

10. Alcohol and drug counselling aan Santa Barbara City College, USA

Studier i utlandet - Studier i USA - KILROY

Na het doen van bovenstaande opleidingen met veel wijn, "Drugs across cultures" en Sex Drugs Rock 'n' roll is het misschien tijd voor wat therapie om af te kicken van dit alles. Doe daarom de opleiding Alcohol & drug counselling aan het Santa Barbara College in de USA.  

Lijkt het jouw tof deze bijzondere opleidingen te doen? We helpen je graag met de bemiddeling tussen jou en de buitenlandse universiteit. Ook voor honderden andere opleidingen kun je bij ons terecht!

Heb je ook zo'n zin gekregen in een studie in het buitenland?
Neem contact op
Lees ook
Contact