Studie ervaringen van Sander aan Green River College in Amerika

Studie ervaringen van Sander aan Green River College in Amerika

Sander heeft drie maanden aan Green River College in Amerika gestudeerd en vertelt over zijn ervaringen in het buitenland. Hij heeft er vier vakken gevolgd: Filosofie, Radio production, Psychologie, Political science.

Green River College is een bosrijke, kleinschalige campus waar men er alles aan doet om internationale studenten een zo leuk mogelijke tijd te bezorgen. Ze hebben hier het idee dat internationale studenten andere studenten veel kunnen leren. Een idee waar ik het totaal mee eens ben.

Amerika versus Nederland

Ik heb hier in korte tijd al meer geleerd dan in een heel schooljaar in Nederland, ondanks het feit dat het Nederlandse niveau van onderwijs een stuk hoger ligt dan het Amerikaanse. Wees daarom ook niet bang dat je het tempo niet kunt bijbenen. Als je in het Nederlandse systeem redelijk goed kan meekomen, dan gaat het hier van een leien dakje. Een groot verschil met het Nederlandse systeem is de hoeveelheid ondersteunend personeel dat je hier helpt met alles waar je vragen over hebt.

Open-minded

Wanneer je niet bang bent om zelf dingen te moeten regelen en graag een uitdaging zoekt, dan is het een aanrader om in Campus Corner Apartments te gaan wonen. Dit is een speciaal voor (internationale) studenten gebouwd wijkje, op 2 minuten loopafstand van de campus. Hier leef je met drie andere (inter)nationale studenten. Wees dus wel “open-minded”, aangezien je gegarandeerd tegen grote culturele verschillen aan loopt qua onder andere eten en gebruiken.

Meer lezen over de ervaringen van Sander?
Lees het hele verhaal
Meer informatie over studeren in het buitenland?
Neem contact op
Lees ook
Contact