Ervaringen van Kristin aan La Trobe University in Australië

Ervaringen van Kristin aan La Trobe University in Australië

Kristin volgt een bachelor Informatietechnologie aan La Trobe University in Melbourne, Australië en vertelt je alles over haar studie ervaringen en het studentenleven in het buitenland.

Waarom heb je voor deze studie en universiteit gekozen?

Ik heb altijd een grote interesse in Informatietechnologie (IT) gehad. Wat deze studie interessant maakt, is dat het kennis van IT combineert met business en management vakken. Op die manier doe ik een brede kennis op en kan ik mijn vaardigheden later in een commerciële omgeving inzetten.

Welke vakken volg je?

Het eerste semester heb ik basis IT-vaardigheden geleerd zoals programmeren en eenvoudig web design en heb ik geleerd hoe computers en netwerken werken. Ik heb geleerd om kritisch na te denken als het gaat om statistieken en andere data. Daarnaast heb ik als keuzevak een inleidend management vak gedaan. Tijdens dit vak hebben we verschillende management theorieën behandeld, heb ik ontdekt wat voor soort leider ik zelf ben en hebben we kennis gemaakt met verschillende management stijlen.

Kristin vertelt over haar studie aan La Trobe University in Melbourne, Australië
Kristin in Australië

Hoe zou je de campus en de omgeving van de universiteit beschrijven?

Ik vind La Trobe een goede universiteit en heb alleen maar positieve ervaringen tot nu. De Melbourne campus van La Trobe ligt wat minder centraal dan andere universiteiten in Melbourne. Er rijdt een tram naar het centrum van de stad (ook wel CBD genoemd) en die doet er iets minder dan een uur over. Ik vind de locatie perfect, dicht bij de stad maar toch ook ver weg genoeg om niet afgeleid te worden van je studie in drukke tijden. De campus zelf is heel groen en heeft veel faciliteiten voor studenten.

Waar woon je en hoe heb je die plek gevonden?

Ik woon op Chisholm College. Dit is een studentencomplex op de campus. Het College heeft twaalf woontorens, elke toren heeft drie verdiepingen en er wonen twaalf studenten op elke verdieping. Elke verdieping heeft een gedeelde keuken en twee badkamers. Alle kamers zijn voorzien van een bed, bureau, kast, nachtkastje en een stoel. Het is niet de meest luxe plek om te wonen, maar de huur is niet heel hoog. Het fijnste van op de campus wonen, is dat je geen reistijd hebt. Slechts drie minuten voordat een college begint, ga ik de deur uit! En tussen de colleges door ga ik naar huis om met vrienden van een lekkere lunch te genieten. De meeste mensen die op de campus wonen zijn ongelooflijk sociaal, en de Australische studenten maken heel snel contact. Als je ervoor kiest om op de campus te wonen, weet je zeker dat je vrienden voor het leven maakt!

Meer lezen over de ervaringen van Kristin in Australië?
Lees meer
Meer informatie over studeren aan La Trobe University?
Neem contact op
Lees ook
Contact