Ervaringen van Mathias aan Monash University in Australië

Ervaringen van Mathias aan Monash University in Australië

Mathias doet een studie in het buitenland. Hij volgt een Bachelor of Business aan Monash University  in Melbourne, Australië en vertelt je alles over zijn ervaringen en het studentenleven Down Under.

Waarom heb je voor Monash University gekozen?

Nadat ik op uitwisseling was geweest in Amerika, wilde ik verder studeren in het buitenland. Mijn voorkeur ging uit naar een Engelstalig land en zo kwam ik uiteindelijk uit in Australië. Melbourne leek me een geweldig leuke, internationale stad, die bovendien al meerdere malen bovenaan stond in de ranglijst van de beste steden ter wereld om in te wonen. Ik wist dat Monash internationaal goed aangeschreven stond en toen ik ontdekte dat zij precies hadden wat ik wilde studeren, heb ik me bij deze universiteit aangemeld.

Waarom heb je voor de deze opleiding gekozen?

De Bachelor of Business is een zeer brede opleiding die alles omvat, van marketing en finance tot psychologie en toerisme. Met andere woorden, de studie biedt veel interessante mogelijkheden na je afstuderen! Je krijgt eerst een basisopleiding in uiteenlopende disciplines en vervolgens specialiseer je jezelf in één of meerdere vakken.

Mathias in Melbourne, Australië - KILROY
Mathias in Melbourne, Australië

Welke vakken volg je?

Ik zit nu in mijn tweede semester, dus ik volg nog veel introductievakken zoals; accounting, finance, management en business law. Daarnaast leer ik ook veel interessante dingen over Australië en Melbourne door de voorbeelden die we gebruiken tijdens de colleges. 

Weet je al voor welke specialisatie jij gaat kiezen?

Ik ga een double major doen en me specialiseren in finance en international business. Je kunt kiezen uit heel veel vakken en meerdere majors en/of minors doen.

Melbourne een van de beste steden ter wereld om in te wonen - KILROY

Melbourne is World's most liveable city 2015 (The Economist Intelligence Unit's Global Liveability Ranking)

Waar woon je in Melbourne?

Momenteel woon ik een appartement met een aantal andere studenten, met een gedeelde keuken en badkamer. Ik kende niemand in Melbourne toen ik naar Australië vertrok, dus ik heb deze woonruimte gevonden via een huisvestingswebsite. Ik ben er erg blij mee, want het appartement ligt in het centrum van de stad en alles wat ik nodig heb, zoals het winkelcentrum, sportcentra en het openbaar vervoer, ligt om de hoek. 

Meer weten over de ervaringen van Mathias?
Lees het hele verhaal
Meer informatie over studeren aan Monash University?
Neem contact op
Lees ook
Contact