Ervaringen van Marit aan Bournemouth University in Engeland

Ervaringen van Marit aan Bournemouth University in Engeland

De Nederlandse Marit van Asten heeft een eenjarige masterstudie in Business Administration gedaan aan Bournemouth University en vertelt over haar ervaringen en het studentenleven in Engeland.

Mijn jaar in Bournemouth, UK

Na het doen van mijn hbo-opleiding heb ik nagedacht over wat ik wilde gaan doen. Ik wilde graag mezelf nuttig maken en me verder ontwikkelen, maar ook de voordelen van een tijd in het buitenland zijn beleven. Nadat ik samen met de studieadviseur van KILROY de opties had bekeken en afgewogen, besloot ik om naar Engeland te gaan en wel naar Bournemouth, een kustplaats in het zuiden van Engeland. Nadat KILROY me had geholpen met aanmelden, ben ik in september 2014 voor een jaar vertrokken om een volledige master te volgen.

Mijn keuze voor Bournemouth University

In Engeland is het mogelijk om een masterstudie te doen in één jaar zonder een pre-master te hoeven doen. Ik had een studie gevonden bij Bournemouth University (BU) die ik graag wilde doen, had hoog genoeg gescoord voor de IELTS-test en voldeed aan de benodigde vereisten om toegelaten te worden. Echter, dit is niet persé waarom ik voor BU heb gekozen. Toen ik de website van KILROY bekeek en later Bournemouth ging googlen, zag ik strand, subtropisch klimaat, veel internationale studenten, een mooie omgeving en natuurlijk genoeg clubs en pubs om uit te kunnen gaan. Dit was precies wat ik voor ogen had. Wanneer je net als ik niet alleen voor de studie gaat maar vooral voor de beleving, dan sluit dit perfect aan.

Marit van Asten in Engeland
Marit in Engeland

Meer weten over de ervaringen van Marit?
Lees het hele verhaal
Meer informatie over Bournemouth University?
Neem contact op
Lees ook
Contact