5 goede redenen om te studeren in Australië

5 goede redenen om te studeren in Australië

Droom jij van studeren in het buitenland? Kies dan voor een studie Down Under! Australië biedt top universiteiten, kilometerslange stranden, prachtige natuur, bruisende steden en nog veel meer.

Australië is een fantastisch land. Als Nederlandse student kun je er niet alleen bachelor- en masteropleidingen volgen in vele studierichtingen, maar ook een periode studeren in het kader van je minor of als tussenjaar. Onze studieadviseurs helpen je met het maken van een goede studiekeuze en geven je 5 goede redenen om te kiezen voor een studie in Australië.

1. Onderwijs van wereldklasse

De kwaliteit van het onderwijs aan de Australische universiteiten is hoog. Meerdere Australische onderwijsinstellingen staan in de top 100 beste universiteiten ter wereld. In de QS World University Rankings 2015-2016 staan bijvoorbeeld;

Ook in de Times Higher Education World University Rankings 2015-2016 staan Monash University, University of New South Wales en University of Sydney in de top 100. En in de ranglijst van de honderd beste jonge universiteiten, de Times Higher Education 100 Under 50 Universities 2015, staan onder andere:

Meer informatie over deze universiteiten?
Neem contact op

2. Meest internationale universiteiten ter wereld

Studeren in Australië biedt je een netwerk van vrienden en relaties over de hele wereld. Je leert niet alleen de Australische cultuur en levensstijl kennen, maar ook die van je internationale studiegenoten. En dat heeft zo zijn voordelen! Na je studie kun je bijvoorbeeld je internationale vrienden bezoeken of het contact onderhouden voor je toekomstige carrière. KILROY werkt samen met drie Australische universiteiten uit de ranglijst met de meest internationale universiteiten ter wereld 2017.

Meer informatie over internationale universiteiten in Australië?
Neem contact op

Studeren in Gold Coast, Queensland, Australië

3. Beste studentensteden ter wereld

Melbourne en Sydney zijn meerdere keren uitgeroepen tot de beste studentensteden ter wereld in de QS Best Student Cities ranking en staan ook in 2016 weer in de top 10.

Melbourne ligt in Victoria en staat bekend als de culturele hoofdstad van Australië. Je zult je hier zeker niet vervelen. De stad heeft veel leuke cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden, de beste winkelstraten van Australië, een groot cultureel aanbod en vlak buiten de stad vind je heerlijke stranden. Het is een enorm populaire stad om te studeren en er wonen dan ook meer dan 60.000 internationale studenten.

Sydney ligt in New South Wales en is de stad die alles biedt waarvan je droomt. Hier kun je je dag beginnen met genieten van de zon en surfen bij het populaire Bondi Beach en je dag eindigen met een avond stappen in een van de vele uitgaansgelegenheden van Sydney. Deze multiculturele stad en heeft een eindeloos aanbod aan bezienswaardigheden, van de prachtige haven, het Opera House en de Harbour Bridge tot vintage en retro winkels in de wijk Paddington.

Meer informatie over studeren in Melbourne en Sydney?
Neem contact op

Sydney is een van de beste studentensteden ter wereld

4. Werken en studeren in Australië

Als Nederlandse student in Australië mag je maximaal 40 uur per 2 weken werken naast je studie en in de vakanties fulltime. Dit is een geweldige manier om extra zakgeld te verdienen, nieuwe vrienden te ontmoeten buiten de universiteit en werkervaring op te doen.

Wil jij na je studie je verblijf in Australië verlengen en ben je tussen de 18 en 30 jaar? Dan kan dat met een Working Holiday visum. Met dit visum kun je gaan werken of stage lopen in Australië en heb je een verblijfs- en werkvergunning van 12 maanden. Een Working Holiday visum kun je niet in Australië aanvragen, je moet er dus wel eerst het land voor uit.

Heb je een bachelor- of masterdiploma in Australië behaald en minstens twee jaar in Australië gestudeerd? Dan kun je een werkvisum aanvragen waarmee je je verblijf met 18 maanden tot maximaal 4 jaar verlengt. Om in aanmerking te komen voor dit visum wordt gekeken naar wat en waar je hebt gestudeerd, hoe lang je in Australië hebt gestudeerd en wanneer je je eerste studentenvisum hebt ontvangen.

Meer informatie over werken en studeren in Australië?
Neem contact op

5. Studiebeurzen

Om je studie in Australië te financieren kun je in de meeste gevallen de Nederlandse studiefinanciering meenemen naar het buitenland. In Australië is het collegegeld vaak hoger dan in Nederland. Ook dien je rekening te houden met andere kosten voor levensonderhoud en reis- en verzekeringskosten.

Wanneer je niet in aanmerking komt voor de meeneembare studiefinanciering of als deze niet voldoende is, kun je in sommige gevallen in aanmerking komen voor een studiebeurs of –fonds van een Nederlandse instantie. Ook de buitenlandse universiteiten zelf bieden soms studiebeurzen aan hun internationale studenten. 

Meer informatie over studiebeurzen?
Neem contact op

Ervaar de Great Ocean Road tijdens je studie in Australië

Verhalen van studenten in Australië

Wil je weten hoe andere studenten hun studie en studentenleven in Australië hebben ervaren. Deze studenten kun je er alles over vertellen:

De studieadviseurs van KILROY bieden je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland en bij de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit.

Meer informatie over studeren in Australië?
Neem contact op

Studeren in Melbourne, AustraliëDuiken in het Great Barrier ReefOntmoet kangoeroes tijdens je studie in AustraliëManly beach in Sydney

 

Lees ook
Contact