Ervaringen van Daan aan California State University Monterey Bay in Amerika

Ervaringen van Daan aan California State University Monterey Bay in Amerika

Daan volgt sinds begin 2016 een semester lang vakken aan California State University Monterey Bay in Californië, Amerika. Hij doet dit als minor voor zijn Nederlandse bacheloropleiding Aviation Studies en vertelt je hieronder over zijn ervaringen.

Studeren in Amerika

Tijdens mijn studie in Nederland moest ik in mijn derde jaar een minor kiezen. Ik was vrij in waar ik dat wilde doen. Californië heeft mij altijd al aangetrokken en dus besloot ik om hier te gaan studeren. Met de hulp van KILROY ben ik uiteindelijk bij California State University Monterey Bay uitgekomen. Er moest veel geregeld worden met mijn school in Nederland en de universiteit in Californië, maar dat was het zeker waard. Nu zit ik hier voor een semester in Monterey Bay om mijn minor te voltooien.

Monterey Bay
Monterey Bay

California State University Monterey Bay

California State University Monterey Bay (CSUMB) is niet een hele grote campus, er studeren ongeveer 8.000 studenten. Met de fiets doe je er ongeveer 10 minuten over om naar het dichtstbijzijnde strand te komen. De school is gebouwd op een oude militaire basis en dat is soms ook wel te zien. Als je bijvoorbeeld richting het strand loopt dan zie je verlaten barakken.
Op de campus zelf hangt een relaxte sfeer. Dit semester zijn er ongeveer 200 internationale studenten. In de klas zit je dus veelal met Amerikaanse studenten. Ik heb veel Amerikaanse vrienden gemaakt, maar toch blijven de internationale studenten als een groep een beetje bij elkaar.
Omdat in Amerika alles groot is, is het lastig om zonder auto rond te trekken. Wat wij dus vaak doen is een auto huren voor een weekend en dan de omgeving bekijken.

Meer weten over de ervaringen van Daan?
Lees het hele verhaal
Meer informatie over CSUMB?
Neem contact op
Lees ook
Contact