Ervaringen van Aliina aan Queensland University of Technology in Australië

Ervaringen van Aliina aan Queensland University of Technology in Australië

Na haar bachelorstudie is Aliina een half jaar gaan studeren aan Queensland University of Technology (QUT) in Brisbane, Australië. Hieronder vertelt ze over haar ervaringen Down Under.

QUT

Na het behalen van mijn diploma voor de bachelorstudie Media, Informatie en Communicatie aan de HvA, vond ik dat ik nog niet genoeg kennis had om direct een baan te zoeken en aan de slag te gaan. Ik wilde me het liefst specialiseren, maar wilde niet aan een master beginnen. Ik kon geen ‘korte’ opleidingen vinden en de enige optie was een LOI, maar ook dat sloot niet aan op wat ik wilde doen. Na wat online onderzoek kwam ik uit bij KILROY en zag dat je een semester abroad kon studeren en daarbij zelf vakken kon kiezen.

Vanwege familie en mijn liefde voor Australië, kwam ik al snel bij Brisbane uit. In Brisbane zijn drie universiteiten; QUT, UQ en Griffith. Ik besloot voor de eerste te kiezen. QUT heeft twee campussen, waarvan één midden in de stad aangrenzend aan de Botanical Gardens. Beide campussen zijn enorm groot en hebben heel veel faciliteiten, zoals cafés, een kroeg (erg gezellig op donderdag), fitnessruimte, zwembad, supermarkten etc. De kwaliteit van het onderwijs is enorm goed en de docenten die ik heb gehad zijn ‘industry professionals’ en komen altijd met de leukste anekdotes en ervaringen. Mocht het nodig zijn dan kun je ondersteuning krijgen in de Engelse taal, want over het algemeen word je er niet ‘soepeler’ op beoordeeld.

Brisbane

Brisbane is een supertoffe stad. Na drie maanden hier ontdek ik nog steeds iedere week nieuwe dingen om te doen. Daarnaast zijn er ieder weekend wel feestjes, markten en festivals in de stad. Op een hete dag kun je zwemmen in South Bank; een aangelegd strand midden in de stad. Verder zijn West End (à la De Pijp in Amsterdam) en The Valley geweldig voor restaurantjes en uitgaan.

South Bank in Brisbane, Australië
South Bank

Meer weten over de ervaringen van Aliina?
Lees het hele verhaal
Meer informatie over Queensland University of Technology?
Neem contact op
Lees ook
Contact