Ervaringen van Rob aan Coventry University in Londen, Engeland

Ervaringen van Rob aan Coventry University in Londen, Engeland

Rob Steenks is in maart 2016 begonnen met een masterstudie aan de campus van Coventry University in de Britse hoofdstad Londen. Hij vertelt over de stad, de universiteit en de opleiding en over de aanmeldingsprocedure voor zijn studie in Engeland.

Wonen in London

Het is altijd al een droom voor mij geweest om te studeren in het buitenland. Sinds begin maart woon en studeer ik in het hartje van Londen, Groot-Brittannië. Londen is een prachtige stad met veel historie, diversiteit in culturen, sportclubs, winkels en theaters. In deze stad is er altijd wel wat te doen. Westmister is natuurlijk een prachtige plek om uren rond te lopen. Om 11 uur start iedere dag de wisseling van The Guard. Iets wat altijd populair is onder de toeristen. Zelf ben ik heel erg fan van Borough Market, Hyde Park en Leicester Square. Vooral in het weekend vind ik daar mijn ontspanning met andere medestudenten. Ook het bezoeken van een voetbalwedstrijd, cricket of rugby is mogelijk. Een unieke ervaring waar je midden tussen de Londenaren zit. Maar het bezoeken van een theater is ook mogelijk. Bij Leicester Square kun je relatief goedkope tickets kopen voor bijvoorbeeld The Lion King.

Als je de echte Londense cultuur wilt leren kennen, dan moet je in de pubs zijn. Elke dag zitten deze vol met Londenaren die na werk een afzakkertje willen nemen. Praat met ze mee over voetbal, de Brexit of een ander hot topic. Als je uit wilt gaan in London, ga dan naar Leicester Square. Hier bevinden de discotheken. De gemiddelde discotheek sluit om 03:00. Je kunt van alles doen in Londen en ik zou hier nog uren over kunnen schrijven, maar deze stad moet je zelf beleven, ontdekken en er in verdwalen!

Zelf woon ik in Oost London, een gedeelte dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Ik woon op 15 minuten lopen van de universiteit en dus hartje Londen. Door de grote diversiteit in culturen is er altijd wat te doen in dit gedeelte van de stad. Er zijn leuke markten, zoals Spitalfields Market (vlakbij universiteit) en Brick Lane. Oost London is nu vooral populair onder kunstenaars, musici en andere creatieve gemeenschappen en is bekend door de geschiedenis van de Tower Hill, Tower BridgeJack de Ripper en het gebied waar de Liberty Bell werd gemaakt. Het grote nadeel van Londen, en van heel Groot-Brittannië, is dat het ontzettend duur is. Ik adviseer iedere toekomstige student om een financieel plan te maken. Een gemiddeld biertje (pint) kost bijvoorbeeld 5 pond, wat omgerekend 6,5 euro is. Ook een huis vinden is lastig. Vertrek vroeg naar London om een geschikte flat te vinden waar je wilt wonen!

Meer weten over de studie ervaringen van Rob?
Lees het hele verhaal

Foto's van Rob in Londen

Rob (links) tijdens een presentatie aan Coventry University met internationale studenten uit Mexico, India, China, Japan en Nederland
Rob (links) tijdens een presentatie aan Coventry University met internationale studenten uit Mexico, India, China, Japan en Nederland

Meer informatie over Coventry University?
Neem contact op
Lees ook
Contact