Ervaringen van Laura aan Queensland University of Technology in Australië

Ervaringen van Laura aan Queensland University of Technology in Australië

Laura Hesse doet de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en ging voor haar stage en haar minor naar het buitenland. Ze vertrok naar Australië, waar ze in Sydney stage liep en vervolgens in Brisbane een semester studeerde als study abroad-student. Hieronder vertelt ze over haar studietijd in Brisbane.

Minor in Brisbane

Na een half jaar stage lopen in Sydney voor mijn studie SPH ben ik in Brisbane mijn minor gaan volgen aan Queensland University of Technology. De naam van de universiteit is een beetje verwarrend, omdat je zou denken dat het een universiteit is die veelal gericht is op techniek. Dat is ook zo, maar niet inhoudelijk gezien. De universiteit probeert vooruitstrevend te zijn in het gebruiken van technologie in de colleges, maar de opleidingen die worden gegeven zijn erg divers. QUT heeft twee campussen:

  • Gardens Point, midden in de stad naast de Botanical Gardens, en
  • Kelvin Grove, ietsjes buiten de stad.

Botanical Gardens, het uitzicht dat je hebt vanaf de Gardens Point Campus
Vanaf de QUT Gardens Point campus kijk je uit op de Botanical Gardens

Zelf je vakken kiezen

Wanneer je een minor besluit te doen op een universiteit hier kan je niet gewoon één compleet vakkenpakket kiezen, je stelt het zelf samen. Persoonlijk vond ik dit erg leuk omdat ik hierdoor precies de vakken kon kiezen waarvan ik dacht dat ze interessant waren. Ik heb twee social work vakken gekozen, één psychologie vak en één justice vak:

  • Domestic Violence
  • Social Work and Mental Health
  • Human Sexuality
  • Families and Relationships

Twee vakken werden op de Kelvin Grove campus gegeven en twee op Gardens Point. Dit was geen probleem voor mij omdat er een gratis shuttle bus is tussen de twee campussen en ik het eigenlijk wel leuk vond dat ik hierdoor beide campussen kon ervaren.

Meer weten over de ervaringen van Laura aan QUT?
Lees het hele verhaal

Foto's van Laura in Brisbane, Australië

Meer informatie over QUT?
Neem contact op
Lees ook
Contact