10 Redenen om te studeren in Brisbane, Australië

10 Redenen om te studeren in Brisbane, Australië

Brisbane, de hoofdstad van Queensland en de derde grootste stad van Australië, wordt door de Aussies ook wel Brissie genoemd. Het is een relaxte stad aan de Australische oostkust met vriendelijke mensen en een warm, subtropisch klimaat. Wij geven je tien goede redenen om te studeren in Brissie!

1. Zon, zon en nog een zon in Brisbane

Fietsen in Brisbane, Australië
In Brisbane schijnt de zon ruim 260 dagen per jaar. En dat is ideaal als je, net zoals de lokale bevolking, van het buitenleven houdt! Het hele jaar door kun je lekker terrasjes pakken, barbecueën, buiten sporten en met blote benen door de stad fietsen.

2. Bribane heeft South Bank

Het strand van South Bank in Brisbane
Brisbane heeft South Bank, een fantastisch stadsstrand aan de oever van de Brisbane River. Hier kun je heerlijk zwemmen en relaxen en je hebt er leuke restaurants en cafés.

3. Brisbane houdt van een feestje

Avondje stappen in Brisbane
Voor een avond stappen en mingelen met de Aussies moet je in Brunswick Street Mall zijn, in het centrum van Fortitude Valley ofwel The Valley. Hier vind je veel cafés, restaurants, live muziek en hippe clubs. Ook in South Bank en de wijk West End kun je tot in de vroege uurtjes uitgaan. Bovendien heeft Brisbane een grote internationale studentengemeenschap en worden er veel feesten georganiseerd.

4. Brisbane heeft Story Bridge

Brisbane Story Bridge by night
Een leuke uitdaging is het beklimmen van Brisbane's Story Bridge. Boven op de brug heb je een prachtig uitzicht over de Brisbane River en de stad, en zie je in het oosten Moreton Bay en in het westen de glooiende, groene heuvels van de Scenic Rim.

5. Koala knuffelen in Lone Pine Koala Sanctuary

Koala in Lone Pine Koala Sanctuary, Brisbane
Lone Pine Koala Sanctuary bezoeken is ook een echte aanrader. Je kunt hier koala's vast houden, kangoeroes voeren en allerlei gevaarlijke Australische reptielen bekijken.

6. Brisbane heeft Botanical Gardens en Mount Coot-tha

Botanical Gardens, Brisbane
Foto Laura Hesse

Maak een wandeling door Brisbane Botanic Gardens of pak de bus naar de Mount Coot-tha Lookout en geniet van het prachtige uitzicht op de skyline van Brisbane.

7. Brisbane skyline en river cruise

Brisbane River boottocht en skyline
Over de skyline van Brisbane gesproken. Deze kun je ook vanaf het water bewonderen door een river cruise te maken, de CityCat of CityHopper veerboot te pakken of een kajak te huren en zelf te peddelen. De Brisbane River meandert door het centrum van de stad en langs de oevers liggen, naast de Brisbane Botanic Gardens en South Bank, meerdere parken.

8. Straddie en Noosa National Park

Surfen in Noosa National Park
Foto Aliina Neep

Wil je de stad even uit en genieten van hagelwitte stranden, zwemmen in zee, surfen op geweldige golven of gewoon genieten van het uitzicht? Binnen een uur met de ferry ben je op North Stradbroke Island ofwel Straddie en ten noorden van Brisbane ligt het prachtige Noosa National Park.

9. Tamborine Mountain

Tamborine National Park, Brisbane
Of ga, als je van natuur houdt, ten zuiden van Brisbane naar Tamborine Mountain en maak een indrukwekkende wandeling door het regenwoud met een Tamborine Rainforest Skywalk.

10. Studentenleven in Brisbane is fun

Wil jij net als Vicky in Brisbane studeren? KILROY kan je helpen met een vinden van een study abroad semester, bachelor of masteropleiding aan:

Wil jij studeren in Brisbane?
Neem contact op
Lees ook
Contact