Ervaringen van Luuk aan Ritsumeikan Asia Pacific University in Japan

Ervaringen van Luuk aan Ritsumeikan Asia Pacific University in Japan

De Nederlandse student Luuk de Gram is in september 2016 begonnen aan een Bachelor of Business studie aan Ritsumeikan Asia Pacific University (APU) in Japan. Je ziet hem hier op de foto te midden van studenten die bij hem op de verdieping in het AP House wonen. Vanuit Beppu, Japan vertelde hij ons onlangs over zijn belevenissen tot nu toe.

Ik heb altijd al naar Japan gewild en dankzij KILROY heb ik de mogelijkheid gekregen om in Japan te gaan studeren. Wat mij het meest aansprak aan APU was de multiculturele omgeving. Ongeveer 50% van de studenten komt vanuit de hele wereld.

Wonen in het AP House

Het eerste jaar aan APU woon je in het AP House. Dit is de dorm van de universiteit. Hierdoor hoef je je niet druk te maken over het vinden van woonruimte. Ook in de dorms is 50% Japans en 50% internationale student. Het is een geweldige plek en het is fijn om niet alleen te wonen en ook van elkaar te leren.

Op geen enkel moment hoef je je te vervelen want er is veel te doen. Er zijn building events, AP House events en floor parties. Zowel building events en floor parties worden georganiseerd door de RA’s (Resident Assistant). Zoals de namen al zeggen zijn building events evenementen voor enkel dat gebouw en floor parties alleen voor die verdieping. Tijdens de eerste floor party maakten we samen Takoyaki (zie foto boven). Dit zijn kleine deegballen met daarin inktvis.

Shibuya Crossing in Tokyo, Japan waar o.a. de film Lost in Translation is opgenomen
Shibuya Crossing in Tokyo, Japan waar o.a. de film Lost in Translation is opgenomen

In Japan studeren met een APU studiebeurs

Veel studenten willen in het buitenland gaan studeren, maar haken af als ze erachter komen dat het veel geld kost. Gelukkig biedt APU studiebeurzen aan internationale studenten. Ze bieden dit aan door korting te geven op het jaarlijkse collegegeld. Er zijn verschillende categorieën: 30%, 50%, 65%, 80% en 100%. Net zoals vele studenten heb ook ik hier gebruik van gemaakt en een studiebeurs aangevraagd. 

Lees Luuk's hele verhaal
Lees ook
Contact