10 Redenen om te studeren in Azië

10 Redenen om te studeren in Azië

Ga studeren in China, Japan, Singapore of Vietnam. De studiemogelijkheden zijn talrijk en er staat je een ongelooflijke ervaring te wachten. Wij geven je tien goede redenen om te kiezen voor een studie in Azië. 

1. Het is goedkoop

In Azië zijn de kosten voor levensonderhoud over het algemeen goedkoper dan in Nederland en je kunt er heerlijk eten voor niet veel geld. Ook is het collegegeld vergeleken met andere landen meestal lager in Azië. En sommige universiteiten bieden zelfs interessante studiebeurzen aan internationale studenten, zoals Ritsumeikan Asia Pacific University in Japan. 

2. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Een studie in Azië geeft je een goed inzicht in de Aziatische cultuur en manier van denken en werken. Dit inzicht wordt door veel werkgevers enorm gewaardeerd, aangezien het continent zeer belangrijk is voor de Nederlandse handel en export. Een studie in Azië staat daarom zeer goed op je cv en geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt. De toekomst ziet er rooskleurig uit als je voor een studie in in Azië kiest

3. Het breidt je internationale netwerk uit

De arbeidsmarkt wordt steeds internationaler en een netwerk dat zich uitstrekt buiten de Nederlandse en Europese grenzen is daarom een goede investering in je toekomst. Tijdens je studie in Azië ontmoet je studenten en docenten uit alle delen van de wereld.

4. Het is zo anders

Een van de beste redenen om te studeren in Azië is dat het er zo ontzettend anders is dan in Nederland! Wanneer je een langere periode in het buitenland verblijft, beleef je het land, de stad en de cultuur op een heel andere manier. En daarom is wonen en studeren in een wereldstad als bijvoorbeeld Beijing, Shanghai of Singapore een unieke ervaring. Shanghai is een grote stad aan de oostkust van China waar Oost en West elkaar ontmoeten

5. Het verbetert je talenkennis

Na je studie in het buitenland is je Engelse taalvaardigheid enorm verbeterd. Je voelt je zekerder als je Engels moet praten en ook in het Engels lezen en schrijven gaat je beter af. Simpelweg omdat je de taal wel moet gebruiken tijdens je opleiding en verblijf in Azië. Bovendien kun je met een studie in Azië ook kennis maken met de lokale taal, zoals Chinees, en dat staat heel goed op je cv. 

6. Het levert je een internationale vriendengroep op

Als student in het buitenland maak je deel uit van een internationale omgeving. Jongeren uit de hele wereld reizen naar Azië om er, net als jij, te studeren. Hierdoor leer je mensen kennen die je anders nooit had ontmoet en die allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Hierdoor maak je vrienden voor het leven over de hele wereld.  

7. Het onderwijs is uitstekend

Bedrijfseconomie, communicatie, journalistiek, vormgeving, management, sociale wetenschappen, taal en cultuur, techniek, toerisme - de studiemogelijkheden in Azië zijn talrijk. De universiteiten waar KILROY mee samenwerkt, bieden uitstekend onderwijs en staan wereldwijd goed aangeschreven. Zo staat Tsinghua University op plaats 25 en Fudan University op plaats 40 van de 100 beste universiteiten ter wereld in de QS World University Rankings 2018. 

8. Het is een culinaire ervaring 

Ben je bereid om iets nieuws te proeven? Dan beleef je tijdens je studie in Azië zeker een geweldige culinaire ervaring. Want ook het eten is zo anders! Ja, je zult volkorenbrood, pindakaas, pizza en al het andere Westerse eten zeker missen. Maar je krijgt er zoveel lekkers en zoveel heerlijke smaken voor in de plaats! 

9. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Met een studie in het buitenland, en vooral in Azië, verleg je je grenzen en leer je andere culturen kennen. Je leert omgaan met mensen met een andere achtergrond dan jezelf, en met andere gebruiken en een andere taal waardoor zelfs koffie bestellen een hele uitdaging wordt. Maar uiteindelijk levert dit alles je heel veel zelfvertrouwen en voldoening op en het helpt je om te groeien als persoon. En zoals een Chinees spreekwoord zegt: “Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan”.

Young People Movember Having Fun

10. Het studentenleven is een groot avontuur

Grijp deze kans en stort je in het studentenleven in Azië. Je krijgt er geen spijt van! Azië is een continent van grote contrasten, rijke cultuur, spannende bestemmingen en fantastische mensen. Door te studeren in Azië ervaar je het land, de cultuur en de mensen op een manier die je nooit zult ervaren als toerist.

Studeren in Azië met KILROY

KILROY werkt nauw samen met de onderstaande universiteiten in Azië, waarvan er drie gevestigd zijn in de beste studentensteden ter wereld. Onze studieadviseurs bieden je begeleiding bij het vinden van een studie aan deze onderwijsinstellingen en helpen je met de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Neem contact op voor meer informatie of maak direct een gratis persoonlijke afspraak voor een studieadviesgesprek.  

China

Japan

Singapore

Vietnam

Ben je overtuigd en wil je studeren in Azië?
Maak gratis een afspraak
Lees ook
Contact