Ervaringen van Evi aan San Diego State University in Amerika

Ervaringen van Evi aan San Diego State University in Amerika

De 18-jarige Evi Snapper uit Eindhoven is dol op reizen en droomde ervan om een jaar naar de Verenigde Staten te gaan. In augustus 2016 werd haar droom werkelijkheid en vertrok ze naar Californië om twee semesters te studeren aan San Diego State University. KILROY hielp haar met de aanmelding bij de Amerikaanse universiteit.

Ik heb 2 semesters aan San Diego State University (SDSU) gestudeerd en ben net teruggekeerd naar Nederland. Als iemand aan me vraagt of ik het naar mijn zin heb gehad zeg ik altijd volmondig: ja. Het was de tijd van m’n leven.

Al sinds ik 12 jaar was, had ik de droom om ooit naar Amerika te gaan en daar te studeren en gelukkig is deze ook uitgekomen. Ik heb voor San Diego State University gekozen omdat ik altijd al droomde van het zonnige California en ik de Nederlandse kou even wilde ontsnappen. Ook de vriendelijkheid en de relaxte sfeer van de West Coast spraken mij heel erg aan. 

Evi (rechts) tijdens haar studie in Amerika met vrienden op het strand
Evi (rechts) tijdens haar studie in Amerika met vrienden op het strand

Ik heb allerlei vakken gevolgd aan SDSU waaronder Hospitality en Geography classes, maar ook lessen als dansgeschiedenis. Wat ik leuk vond aan het brede aanbod van SDSU is dat je vakken kan kiezen waar je in Nederland nooit de tijd of de mogelijkheid voor zou hebben. Verder kreeg ik les van een hele bewonderenswaardige professor die met zijn marketingcampagne ervoor heeft gezorgd dat wij nu allemaal Amazon kennen. Zijn lessen, gevuld met verhalen over zijn avonturen in het zakenleven, waren mijn favoriet. 

Palmbomen aan de kust in San Diego, Californië
Palmbomen aan de kust in San Diego

San Diego State heeft een prachtige campus met een heleboel mooie plekjes. Deze plekjes waren favoriet om even van een prachtig uitzicht te genieten of te studeren, want leren wordt toch echt iets minder erg met palmbomen om je heen of aan het zwembad. ;) 

Lees Evi's hele verhaal
Wil jij ook studeren aan SDSU?
Maak gratis een afspraak
Lees ook
Contact