The American dream: Lisa bezoekt Michigan State University

The American dream: Lisa bezoekt Michigan State University

Lisa ontmoet veel studenten die ervan dromen om in de Verenigde Staten te studeren. Het is dan ook een geweldige locatie om je studietijd door te brengen. Samen met een collega bracht studieadviseur Lisa in april een bezoek aan Michigan State University (MSU). Hoe dat was, lees je hier!

Amerika - Here we come

Na een lange vlucht kwamen we in Amerika en ging de reis meteen verder naar East- Lansing waar de campus van Michigan State University zich bevindt. Onderweg werd het eerste stereotype meteen bevestigd: op elke hoek vind je hier wel een burgerrestaurant of Wendy’s! Ook op de snelweg hoef je geen honger te lijden, bij elke afrit is er wel een eetstandje te vinden. Het werd me al snel duidelijk dat ik huiswaarts ging keren met een paar extra kilootjes.

De plaatselijke bevolking was heel vriendelijk. Iedereen verwelkomde ons met een brede glimlach en wilde graag weten waar we vandaan kwamen en naartoe gingen. Al vanaf het eerste moment voelden we ons hier welkom.

Studentenstad East-Lansing

De eerste dag stond er niets op de agenda dus besloten we om de stad en campus op eigen houtje te verkennen. East-Lansing wordt bijna helemaal ingenomen door de campus van de universiteit, waardoor je slechts één echte “main street” hebt met verschillende winkels en een koffiebar. Dit maakt het extra gezellig. Je ziet meteen dat deze stad een echte studentenstad is. Iedereen die je tegenkomt, heeft wel een sweater, broek of t-shirt van Michigan State University aan. Helaas begon het te regenen, dus besloten we onze eerste dag te vertoeven in een shopping mall. Ik voelde me direct een echte Amerikaanse student.

Lisa bezocht Michigan State University en voelde zich direct een echte Amerikaanse student
Lisa bezocht MSU en voelde zich direct een echte Amerikaanse student

Lees alles over MSU Of maak direct een afspraak

De campus van MSU

De volgende dag was het eindelijk tijd om de universiteit te bezoeken. Nick van het international office ontving ons met open armen en onder een stralende zon begonnen we aan de rondleiding. De campus is heel groot, je kan het het best vergelijken met een kleine stad. Er is overal groen en de gebouwen zijn verspreid over de campus, waardoor er veel studenten met fiets of skateboard van punt A naar B gaan.

De campus van Michigan State Universtity
Campus van MSU

Naast de verschillende collegezalen en de bibliotheek vind je ook de typische frat houses verspreid over de campus. Het voelt net als in de film! Tussen de lessen door kan je heerlijk eten in de verschillende kantines, waar het eten bereid wordt door chef-koks. Hier kan iedereen wel iets naar zijn zin vinden. Buiten hamburgers en frietjes staat er ook pasta, pizza en verse salades op het menu. En er is zelfs een verse sushi bar! 

Alles wat je als student nodig hebt, vind je op de campus. Naast restaurants en cafeetjes vind je er ook een dokter en verschillende sport- en studentenclubs. Het zou natuurlijk Amerika niet zijn als er geen American Football was. Het Spartan Stadium wordt voornamelijk gebruikt voor football wedstrijden en is de thuisbasis van de Michigan State Univesity Spartans. Doe je liever wat anders dan football? Keuze zat! Er worden namelijk wekelijks evenementen georganiseerd - het perfecte moment om nieuwe mensen te leren kennen.

Het Spartan Stadium van Michigan State University
Lisa bij het Spartan Stadium van MSU

Waarom Michigan State University ideaal is

MSU ligt op een geweldige locatie in het noorden van Amerika, tussen de Great Lakes. De meeste studenten die in het buitenland studeren, willen graag dicht bij het strand zitten. Hier zit je natuurlijk niet aan het strand, maar deze omgeving doet er zeker niet voor onder. Je bevindt je middenin tussen Lake Michigan, Lake Huron en Lake Erie, dus aan keuze alvast geen gebrek. In de zomer kan je er heerlijk relaxen en zwemmen. Wil je meer actie? Dan zijn er ook verschillende watersportactiviteiten te doen. Perfect om er even op uit te trekken en te genieten. 

Heb je een weekendje vrij dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Niagara Falls. Deze liggen op slecht een paar uurtjes rijden van de campus. Nu je er zo dichtbij bent, moet je ze wel met je eigen ogen gaan bekijken. Je zal er geen spijt van hebben!

Niagara watervallen
Bezoek de Niagara Falls tijdens je studie in de VS

MSU = een heerlijke studententijd 

De campus van MSU geeft je het echte Amerikaanse gevoel zoals je het ziet in de films: frat parties, soccer of baseball wedstrijden, clubjes voor elke hobby die jij je maar kan inbeelden, American food, etc. Het is er allemaal! Kortom, na mijn bezoek kan ik Michigan State University zeker aanbevelen. Zie jij jezelf hier ook wel studeren of wil je graag meer informatie?

E-mail al je vragen Maak direct een gratis afspraak
Lees ook
Contact