10 Jaar Studiefinanciering Buitenland

10 Jaar Studiefinanciering Buitenland

In de afgelopen tien jaar namen bijna 76.000 Nederlandse studenten hun studiefinanciering (stufi) mee naar 1300 universiteiten in 86 landen. Je stufi meenemen om in het buitenland te studeren is mogelijk sinds 2007.

Waar studeren Nederlandse studenten met stufi buitenland?

Studenten die met studiefinanciering in het buitenland studeren, kiezen het vaakst voor België, aldus de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het liefst blijven ze in noordwest Europa - veelal ook in Groot-Brittannië en Duitsland - of gaan ze naar de Verenigde Staten. Maar ook Brazilië, Australië en Japan worden nogal eens gekozen.

Hoeveel studenten per jaar maken er gebruik van?

Inmiddels maken er elk jaar ruim 10.000 studenten gebruik van de meeneembare studiefinanciering, zegt DUO. Studenten kunnen zo een volledige bachelor of master volgen in het buitenland en bijna een kwart van alle studenten gaat voor een stage of gedeeltelijke studie de grens over. Geneeskunde, diergeneeskunde en psychologie voeren de top van de lijst aan.

Wil jij ook een studie of stage doen in het buitenland?

Wil jij ook studeren of stage lopen in het buitenland? De studieadviseurs van KILROY helpen je er graag bij. Je kunt kiezen uit vele opleidingen en studierichtingen aan ruim 50 universiteiten in 9 landen en stages in Amerika, Australië en China.

Maak een gratis afspraak
Lees ook
Contact