7 Goede redenen om te studeren in Wellington, Nieuw-Zeeland

7 Goede redenen om te studeren in Wellington, Nieuw-Zeeland

Wil jij in het buitenland studeren, maar weet je nog niet waar? Wat dacht je van een studie in Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland? Via KILROY kun je er studeren aan Victoria University of Wellington.

1. Je kunt het Noorder- en het Zuidereiland verkennen

Het leuke van Wellington is de centrale ligging, vanuit hier is het heel makkelijk om zowel het Noorder- als Zuidereiland te verkennen. De stad ligt in de zuidelijke punt van het Noordereiland.

2. Je hebt veel keuze aan Victoria University of Wellington

Victoria University of WellingtonDe stad heeft een uitstekende universiteit, Victoria University of Wellington (VUW). Aan de VUW kun je een bachelor- of masteropleiding doen, maar ook een of twee semesters studeren als study abroad student. En je kunt kiezen uit vele studierichtingen.

Lees hier alles over VUW


3. Je kunt alles te voet doen in Wellington

Wellington, Te Whanganui-a-Tara of Poneke in het Maori, is een kleine compacte stad die je heel goed te voet kunt verkennen. De stad zit vol toeristische trekpleisters en heeft daarnaast vele leuke uitgaansgelegenheden en cafés met de beste koffie van Nieuw-Zeeland.

4. Alle schatten van Nieuw-Zeeland vind je in Te Papa Tongarewa

Te Papa Tongarewa, wat "schatten van ons land" betekent, is het nationale museum van Nieuw-Zeeland. Je kunt je er uren vermaken en leert er alles over de geschiedenis, de Maori cultuur en de flora en fauna van Nieuw-Zeeland. Ook geeft het museum veel informatie over de vulkanen, aardbevingen en tektonische platen van Nieuw-Zeeland.

Tongariro National Park op het Noordereiland
Emerald lakes in Tongariro National Park op het Noordereiland

De Cook Straat tussen het Noorder- en ZuidereilandWellington ligt aan de Cook Straat die het Noorder- met het Zuidereiland verbindt

5. Je geniet van prachtige vergezichten op Mount Victoria

Vanaf de top van Mount Victoria heb je 360 graden uitzicht over Wellington. Je vindt er handige plattegronden en landkaarten, die je uitleg geven over wat je ziet. Je hebt een prachtig uitzicht op de haven van Wellington, de baaien, het vliegveld en de binnenstad van Wellington.

6. Je kunt de kabelbaan nemen naar de botanische tuinen

Wellington cable carIn de botanische tuinen van Wellington zie je de bijzondere bomen, fleurige bloemen en mooie planten van Nieuw-Zeeland. Je kunt er naartoe lopen, maar leuker is het om de kabelbaan te nemen. Als je boven bent heb je een prachtig uitzicht over de haven van Wellington.

7. Je kunt er toffe roadtrips maken, surfen en nog veel meer

Maak een roadtrip tijdens je studie in Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland is een prachtig land met een overweldigende natuur. Het is een ideaal land om roadtrips te maken en je zult versteld staan van de mooie zonsondergangen. Ook kun je er geweldig surfen (bijvoorbeeld in Lyall Bay), skydiven, raften, hiken en nog veel meer.

Waar wacht je nog op? Ga het avontuur aan!

Ben je overtuigd en wil je in Wellington studeren?
Maak een afspraak
Lees ook
Contact