De manier om je studie of stage in het buitenland te financieren

De manier om je studie of stage in het buitenland te financieren

Hoe kun je jouw studie of stage in het buitenland financieren? KILROY geeft je tips over de verschillende manieren waarmee jij jouw avontuur in het buitenland kunt betalen.

Studiefinanciering Buitenland

Om je studie in het buitenland te financieren en je collegegeld te betalen, kun je in de meeste gevallen de Nederlandse studiefinanciering meenemen. Zolang je in Nederland recht hebt op studiefinanciering, kun je gebruik maken van Studiefinanciering Buitenland.

Meer over Studiefinanciering Buitenland

Beurs van de universiteit

Vraag altijd na bij de universiteit waar je studeert of gaat studeren of je kans maakt op een studiebeurs van de universiteit zelf. Het international office of bureau buitenland van de onderwijsinstelling, de buitenland coördinator van de faculteit of de studieadviseur van KILROY kan je meestal meer vertellen hierover.

Meer over beurzen van de universiteit

Studiebeurzen en fondsen

Buiten de universiteit zijn er ook diverse bedrijven, stichtingen en instanties die jaarlijks studiebeurzen en fondsen beschikbaar stellen voor studies, stages of onderzoek in het buitenland. Het is zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen en je aan te melden voor één of meerdere van deze programma’s.

Meer over studiebeurzen en fondsen

student-broke-sign
Bijbaan

Nog een manier om je studie in het buitenland deels te bekostigen is het nemen van een bijbaantje op de plaats van bestemming. Hiermee financier je niet alleen een deel van je studie, je steekt ook meer op van de taal en cultuur van je studiebestemming!

Meer over bijbanen in het buitenland

Andere financieringsmogelijkheden

Andere manieren om je studie of stage in het buitenland te financieren zijn bijvoorbeeld crowdfunding of geld lenen. Dit kun je overwegen indien je niet in aanmerking komt voor de hierboven genoemde mogelijkheden of wanneer de bijdrage daarvan niet voldoende is.

Meer over andere mogelijkheden
Studeren of stage lopen in het buitenland?
Neem contact op

 

Lees ook
Contact