8 redenen waarom studeren in het buitenland je leven verpest

  • 11 augustus 2017
  • Door Meghan
8 redenen waarom studeren in het buitenland je leven verpest

1. Je behoefte om te gaan reizen is nog groter geworden. 

Want hoe geweldig was het om voor een langere tijd ver weg een leventje op te bouwen?! Tijdens het laatste semester van je studie ben jij je volgende reis of studie in het buitenland alweer aan het plannen.

2. Je ontwikkelt een tweede nationaliteit.

Je bent dan wel een echte Nederlander, maar stiekem ben je je ook heel thuis gaan voelen in het land waar je gestudeerd hebt. Ach, bitterballen zullen altijd goed samen gaan met wat dan ook!

3. Je studie in het buitenland was het beste jaar van je leven.

Voorlopig ben jij weer in het normale, koude kikkerlandje.

4. Je begint elke zin met 'Toen ik in het buitenland was..'

Tja, daar kan je gewoon niks aan doen.

5. Je zal nooit al je vrienden op dezelfde plek hebben.

Dat is lastig met al die nationaliteiten uit verschillende landen. Tijd voor een reünie in de stad van je buitenlandse studie?!

6. Je studie in Nederland is opeens heel saai geworden.

Als je een semester in Australië hebt gestudeerd, dan kan het afstuderen in Nederland heeeel zwaar zijn. Nergens kan je zo laid back studeren met het strand om de hoek en zonnige dagen als in Ozzie!

7. Je muzieksmaak verandert.

Tijdens je studie in Californië heb je hoogstwaarschijnlijk nieuwe playlists gemaakt en heb je lokale upcoming artiesten leren kennen. Deze muziek herinnert je voor altijd aan je studie in het buitenland!!

8. Je favoriete snacks uit het buitenland vind je niet in Nederland.

Al je favoriete snacks van de kiosk in Australië of de Verenigde Staten vind je jammer genoeg niet in de supermarkt. Dan maar Tim Tams, S'mores en Pop Tarts laten meenemen door een vriend!

Wil jij ook in het buitenland studeren?
Maak een gratis afspraak met onze studieadviseurs of laat je inspireren door ervaringen van studenten die in het buitenland hebben stage gelopen of gestudeerd.

Lees ook
Contact