Toffe opleiding in het buitenland: Gap Year around the world

Toffe opleiding in het buitenland: Gap Year around the world

Wil jij een tussenjaar doen na de middelbare school en veel van de wereld zien? Doe dan een inspirerende leerervaring op in Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland! Terwijl het tegen die tijd in Nederland winter is, geniet jij van het aangename klimaat in Auckland, Honolulu, Melbourne, Santa Barbara en Seattle. Het Gap Year programma van Green River College in Amerika biedt je een jaar om nooit te vergeten.

Is dit de juiste studie voor mij?

Wil jij tijdens je studie in het buitenland een stedentrip maken naar Vancouver in Canada, Los Angeles of San Francisco in Amerika en de prachtige nationale parken in Californië bezoeken? Maar wil je ook surfen op Hawaii of festivals bezoeken in Melbourne, Australië en een skydive maken in Nieuw-Zeeland? Dan is het Gap Year programma van Green River College (Green River) echt iets voor jou!

Skydive in Nieuw-ZeelandSkydive in Nieuw-Zeeland

Green River is een Amerikaans community college in Auburn vlakbij Seattle in de staat Washington. Hier kun je een, twee of drie periodes studeren of de eerste twee jaar van een bacheloropleiding doen (Associate degree of University Transfer Program). Je kunt er echter ook een Gap Year programma volgen. Het leuke van dit laatste programma is dat je in de periode van september tot en met december vakken volgt in Auburn en daarna kiest voor een bestemming waar je je tussenjaar vervolgt. Voor ieder vak ontvang je studiepunten en in sommige gevallen* kun je deze meenemen naar je vervolgstudie.

*Dit is afhankelijk van de vakken die je volgt en het beleid van de onderwijsinstelling waar je je studie vervolgt.

Meer over Green River College

Gap Year aan Green River College

Na de eerste studieperiode aan Green River in Auburn kun je kiezen uit de volgende studiebestemmingen:

  • Een semester (januari tot en met mei) aan Santa Barbara City College in Santa Barbara, Californië.
  • Een semester (januari tot en met mei) aan Kapi'olani Community College in Honolulu, Hawaii.
  • Een periode van 10 weken (januari tot en met maart) in Australië en Nieuw-Zeeland, waarvan 5 weken aan University of Melbourne in Melbourne en 5 weken aan Unitec University in Auckland. Daarna volg je nog een periode van drie maanden (april tot en met juni) aan Green River.

Verbeter je Engelse taalvaardigheid en volg vakken naar keuze, zoals English Communication, Introduction to Art, - Business, Drama, Radio Broadcasting, Mathematics, Music, Photography, Physical Education en meer.

Op alle campussen zijn goede faciliteiten en worden tal van multiculturele, sportieve en academische activiteiten georganiseerd om andere studenten te ontmoeten. Ook huisvesting is geregeld en inbegrepen in het collegegeld.

Gap Year video

In deze video krijg je een impressie van het studentenleven in Auburn.

Start van de studie

De opleiding start in september in Auburn.

Kosten en financiering

Het collegegeld voor de programma´s in Amerika is ca. 18.900 USD per jaar inclusief huisvesting. Het collegegeld voor het programma in Australië en Nieuw-Zeeland is ca. 21.900 USD per jaar inclusief huisvesting en een rond-de-wereld ticket van Seattle naar Australië / Nieuw-Zeeland.

Meer informatie en aanmelden

Om je te kunnen aanmelden voor het Gap Year programma van Green River moet je de middelbare school hebben afgerond, minimaal 17 jaar zijn en minimaal 18 jaar voor de programma´s in Honolulu en Santa Barbara.

Wil je meer informatie over het programma, de toelatingseisen en de aanmeldingsprocedure? Neem contact op met een van onze studieadviseurs of maak direct een gratis afspraak. KILROY begeleidt je bij het vinden van de juiste opleiding aan Green River, de praktische voorbereiding en verzorgt voor jou de aanmelding.

Maak een gratis afspraak
Lees ook
Contact