10 Redenen om te studeren in Melbourne, Australië

10 Redenen om te studeren in Melbourne, Australië

"How's it goin' mate?" Deze vraag hoor je regelmatig als je in Australië bent. De Aussies zijn supervriendelijk en je voelt je zeer welkom Down Under. Zeker in Melbourne en dat maakt het een aantrekkelijke stad om in te studeren! Wij geven je nog 10 goede redenen om te kiezen voor een studie of stage in deze geweldige stad.

1. Vijfde beste studentenstad ter wereld

De hoofdstad van de Australische deelstaat Victoria, Melbourne, heeft meer dan 5.6 miljoen inwoners en is de tweede grootste stad van Australië. Ook is het de vijfde beste studentenstad ter wereld volgens de QS Best Student Cities 2017. Er studeren meer dan 350.000 studenten uit de hele wereld en jij kunt daar één van zijn! In Melbourne kun je via KILROY studeren aan:

Wil jij meer informatie over studeren of stage lopen in Melbourne? Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY!

2. Jaarlijkse topfestivals

Wat Melbourne zo speciaal maakt? Wat dacht je van de vele topfestivals die er jaarlijks zijn. Festivals met de meest uiteenlopende thema's, van muziek, film en theater tot sport, voedsel, bier en wijn - je zegt het maar en ze hebben het.

3. Heerlijk buitenleven in Melbourne

In Melbourne kun je het hele jaar genieten een aangenaam, gematigd zeeklimaat met een gemiddelde temperatuur tussen de 13 en 26 graden Celsius. Van november tot en met januari is het er zomer en van juni tot en met augustus winter, maar Melburnians houden van het buitenleven en zitten zelfs in de wintermaanden op het terras van een café om te genieten elke zonnestraal die er is.

4. Geweldige stranden

Melbourne Brighton Beach
Melbourne heeft geweldige stranden, zoals St. Kilda, Brighton Beach en Elwood. En het is heerlijk om een weekend naar Phillip Island te gaan. Waarom zou je niet gaan surfen of beachvolleyballen op die mooie en vooral eindeloze stranden? Ga naar Melbourne en beleef het op je eigen manier!

5. Skiën of snowboarden in Melbourne

In de winter kun je gaan skiën of snowboarden in de bergen, bijvoorbeeld in Mount Buller dat op slechts drie uur rijden van Melbourne ligt. 

6. Great Ocean Road en de Twaalf Apostelen

Melbourne Great Ocean Road en de Twaalf Apostelen
Iets wat je zeker moet doen als je in Melbourne studeert, is een weekend een auto huren en een road trip maken naar de Great Ocean Road en de Twaalf Apostelen. Langs de route zie je koala’s in de bomen en kun je kamperen – een ervaring die je nooit zult vergeten!

7. Food Markets in Melbourne

Houd je van lekker eten? Deze multiculturele stad heeft een grote diversiteit aan goede restaurants, maar samen koken en eten met je medestudenten of huisgenoten is ook leuk. We raden je aan om boodschappen te doen op een van de vele food markets in de stad, de producten zijn hier over het algemeen goedkoper en verser. Enkele leuke markten zijn bijvoorbeeld: 

 • Preston Market
 • Queen Victoria Market
 • Prahran Market
 • Kingsbury Drive Community Market

Melbourne Queen Victoria Market

8. Prachtige parken en tuinen

Zin in een barbecue? In Melbourne en omgeving kun je genieten van prachtige parken en tuinen, waar je op aangegeven plekken gratis mag barbecueën. Dus breng je studieboeken, picknickkleed, worstjes en marshmallows mee naar het park en geniet na de colleges van een heerlijke BBQ! Enkele parken waar dit kan zijn:

 • La Trobe Wildlife Sanctuary
 • Bundoora Park
 • Gresswell Forest
 • Royal Botanical Gardens
 • Coburg Lake Reserve
 • Fairfield Park en Boathouse

9. Coole studentenactiviteiten - soms gratis!

Melbourne heeft, naast heerlijke stranden en prachtige parken, een groot cultureel aanbod en een bruisend nachtleven. Ook zijn er coole studentenactiviteiten en sommige zijn zelfs (bijna) gratis, hieronder vertellen we je er meer over. En vergeet je ISIC studentenkaart niet! Hiermee kun je geweldige studentenkortingen ontvangen, niet alleen in Melbourne maar wereldwijd!

 • Goedkope tickets voor bioscopen en theaters: Op dinsdag bieden veel bioscopen in Melbourne korting op je bioscoopbezoek, dus pak je voordeel en geniet met je vrienden van een heerlijke filmavond. Check de website van TIX om te genieten van musicals, concerten en evenementen tegen voordelige prijzen.
 • Gratis rondrit of wandeling door de stad: Pak de gratis City Circle Tram en maak een rondrit door de stad. Of maak een wandeling en bezoek de State Library of Victoria, Victoria Market of Royal Botanical Gardens.

Melbourne Southbank

10. Winkelen en de beste koffie in Melbourne

Voor shopfanaten zijn er unieke mogelijkheden in Melbourne. Er zijn een aantal megagrote winkelcentra, maar voor kleine gezellige winkeltjes en een spannende mix van Victoriaanse terrassen en moderne architectuur ga je naar Port Melbourne. Of ga eens naar de wonderlijke Chapel Street, het enige dat je hier kan stoppen is het bestedingsbudget op je creditcard… En last but zeker not least; bezoek de hippe wijk Fitzroy! Deze voormalige arbeidersbuurt is nu een trendy wijk met vintage kledingwinkels en leuke hippe koffietentjes. Wist je trouwens al dat deze Australische wereldstad zijn beroemde koffiecultuur te danken heeft aan Italiaanse en andere Zuid-Europese immigranten die hier begin vorige eeuw neerstreken? Koffie heb je in Melbourne dan ook in alle soorten en maten!

Wil jij studeren of stage lopen in Melbourne?
Neem contact op
Lees ook
Contact