10 Voordelen van een master in het buitenland

10 Voordelen van een master in het buitenland

Een masteropleiding doen is een geweldige prestatie en staat heel goed op je cv. Het behalen van een master in het buitenland biedt echter nog veel meer voordelen en is een prima manier om jezelf te onderscheiden van je concurrenten op de arbeidsmarkt. Lees hieronder de tien voordelen van een master in het buitenland op een rij.

1. Je verbetert je Engels

Met een master in het buitenland verbeter je je algemene en vakspecifieke Engelse taalkennis en -vaardigheid.

2. Je bouwt een internationaal netwerk op

Met een master in het buitenland bouw je direct een interessant internationaal netwerk op.

3. Je verbetert je carrièrekansen

Met een master in het buitenland verbeter je je (internationale) carrièrekansen. Ook kan het een eerste stap zijn op weg naar een internationale onderzoekscarrière.

4. Je kunt direct na het hbo een universitaire master doen

Aan de universiteiten waar KILROY mee samenwerkt heb je de mogelijkheid om direct na je hbo-bacheloropleiding te starten met een masteropleiding aan de universiteit, terwijl je in Nederland vaak eerst nog een schakeljaar ofwel pre-master moet doen.

5. Je kunt een deel van een master volgen

In het buitenland heb je de mogelijkheid om, anders dan in Nederland, een (post)graduate certificate of -diploma te ontvangen voor het gedeeltelijk afronden van je masteropleiding. Handig voor als je niet zo lang naar het buitenland wilt!

Wil jij een master in het buitenland doen?
Maak een gratis afspraak

6. Je wordt er nog slimmer door

Met een master in het buitenland verdiep en/of verbreed je je kennis en vaardigheden en kun je je talenten verder ontwikkelen. Je ontwikkelt onder andere je managementvaardigheden, wat van cruciaal belang is als je meer verantwoordelijkheid wilt en een leidinggevende positie ambieert.

7. Je ontwikkelt je tot een zelfstandige wereldburger

Tijdens een master in het buitenland doe je niet alleen uitstekende academische kennis en/of praktische vaardigheden op, maar ook heel veel persoonlijke ervaring en ontwikkel je je tot een zelfstandige wereldburger.

8. Je doet herinneringen en vrienden voor het leven op

Tijdens je master in het buitenland zit je natuurlijk niet alleen maar op je kamer te studeren. Op die toffe studiebestemming in dat verre land kun je namelijk ook geweldig goed stappen, leuke mensen ontmoeten, mooie sites bezoeken, een beetje rondreizen en dus houd je er herinneringen en vrienden voor het leven aan over.

9. Je kunt een master in 1 jaar doen

Wil jij na het behalen van je bachelor doorstuderen en in één jaar een master afronden? In Engeland is het mogelijk om te starten met een eenjarige master, zelfs zonder een premaster te hoeven doen na het hbo. 

10. Je kunt zelfs een carrièreswitch maken

De universiteiten waar KILROY mee samenwerkt bieden career change masters aan. Dit zijn masteropleidingen die voor iedereen met een bachelordiploma toegankelijk zijn, ongeacht de studierichting van je vooropleiding. 

Waar wacht je nog op? Doe een master in het buitenland!

De studieadviseurs van KILROY helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze. We informeren je over buitenlandse universiteiten en opleidingen, over de toelatingseisen, praktische zaken zoals woonruimte en visa en helpen je met de hele administratie rondom je aanmelding. Neem contact op voor meer informatie of maak direct een gratis afspraak.

Op zoek naar een master in het buitenland?
Zoek hier
Meer weten over masters in het buitenland?
Lees meer
Lees ook
Contact