10 Redenen om te studeren in Los Angeles, Amerika

10 Redenen om te studeren in Los Angeles, Amerika

Wil jij in het buitenland studeren, maar weet je nog niet waar? Wij geven je tien redenen om te kiezen voor een studie in de “City of Angels” ofwel de wereldstad L.A. in de Verenigde Staten!

Los Angeles is een geweldige studentenstad aan de westkust van Amerika. Het is de grootste stad in Californië en de op een na grootste in de Verenigde Staten. Hier kun je onder andere studeren aan de volgende hoger onderwijsinstellingen:

De studieadviseurs van KILROY helpen je met het vinden van een passende opleiding en met je aanmelding aan deze onderwijsinstellingen. Neem contact op of maak direct een afspraak voor een gratis studieadviesgesprek.

Studeren in Los Angeles?
Maak een afspraak

Dit is waarom je kiest voor een studie in Los Angeles

Je diploma of studiepunten behalen in Los Angeles (LA), Amerika is een mooi doel. Maar je kiest natuurlijk ook voor LA om de onderstaande redenen:

1. Sport is onderdeel van het studentenleven in Los Angeles

CSUN cheerleaders - Studeren in Los Angeles met KILROY
Sport is een belangrijk onderdeel van het studentenleven in LA. Dit zijn de cheerleaders van California State University Northridge

2. De open en vooruitstrevende levensstijl in Los Angeles 

Hollywood straatartiest - Studeren in Los Angeles met KILROY
In LA ontmoet je mensen uit vrijwel alle sociaal-culturele achtergronden. Deze diversiteit maakt van LA een aangenaam dynamische en multiculturele stad, waar plaats is voor iedereen. 

3. Je verveelt je geen moment in Los Angeles

Uitzicht vanaf Griffith Observatory - Studeren in Los Angeles met KILROY
Je kunt er genieten van heerlijke stranden, geweldige festivals en heel veel interessante musea. Bezoek ook het Griffith Observatory, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over LA. Dit gebouw diende als decor in o.a. de film La La Land.

4. De ideale bestemming als je van zon, zee en strand houdt

Zonsondergang Venice beach - Studeren in Los Angeles met KILROY
LA heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers, milde winters en meer dan 3.000 zonuren per jaar! Als je van strand en surfen houdt, dan zit je hier goed! Venice, Malibu, Zuma, Manhattan Beach, er zijn zoveel leuke stranden....

5. Er zijn zoveel toffe bezienswaardigheden in Los Angeles

Santa Monica Pier - Studeren in Los Angeles met KILROY
De Santa Monica Pier is geweldig, maar er valt nog zoveel meer te ontdekken in LA en omgeving! Vergaap je aan de villa's van de rich and famous in Beverly Hills, bezoek de Universal Studios en Disneyland of ga met andere studenten een weekend naar Las Vegas.

6. Iedere wijk in Los Angeles heeft zijn eigen sfeer

Venice Beach Skate Park - Studeren in Los Angeles met KILROY
LA bestaat uit vele wijken met ieder een eigen sfeer. Dit is het skatepark in Venice Beach, een buitenwijk waar kunstenaars, straatartiesten, waarzeggers, skaters, bodybuilders, hardlopers en fietsers het straatbeeld bepalen.

7. Je maakt makkelijk nieuwe vrienden in Los Angeles

AMDA vriendinnen voor het leven - Studeren in Los Angeles met KILROY
De mensen in LA zijn open-minded, vriendelijk en relaxed en spreken elkaar makkelijk aan voor een praatje. Nieuwe vrienden maken is in deze stad dan ook geen probleem. Deze studenten ontmoetten elkaar tijdens een zomercursus aan American Musical and Dramatic Academy.

8. Je kunt de ideale roadtrip over de Highway 1 maken

Maak een roadtrip - Studeren in Los Angeles met KILROY
Sluit je iPhone aan op de autoradio, zet de Beach Boys op en maak met je vrienden een roadtrip over de Highway 1 richting San Francisco. Dit is een van de mooiste autoroutes ter wereld.

9. Nationale parken bezoeken in omgeving van Los Angeles

Grand Canyon - Studeren in Los Angels met KILROYOok de locatie van LA is geweldig, want de bergen en natuur zijn vlakbij. Ga hiken in Topanga State Park of neem wat langer de tijd en ga naar de Grand Canyon.

10. En dan is er nog Hollywood

Hollywood Boulevard - Studeren in Los Angeles met KILROY
Je kunt uiteraard flaneren over Hollywood Boulevard en selfies maken met de "sterren" op de Hollywood Walk of Fame, maar je kunt ook studeren in het hart van de Amerikaanse filmindustrie! De campussen van American Musical and Dramatic Academy en Musicians Institute bevinden zich namelijk midden in Hollywood.

Hulp nodig bij het vinden van een studie in Los Angeles?
Maak een gratis afspraak
Lees ook
Contact