Ervaringen van Isabelle aan AUT University in Nieuw-Zeeland

Ervaringen van Isabelle aan AUT University in Nieuw-Zeeland

Isabelle heeft een semester gestudeerd aan Auckland University of Technology in Nieuw-Zeeland. Het was de beste tijd van haar leven. Hieronder vertelt ze over haar ervaringen.

Waarom Nieuw-Zeeland en AUT University?

Ik wilde altijd al een keer naar Nieuw-Zeeland, dit land heeft zoveel te bieden. En ik heb vrijwel alle universiteiten in Nieuw-Zeeland bekeken, maar mijn interesse ging uit naar AUT. Deze universiteit heeft een goede reputatie en ik had er veel goede feedback over gelezen. De campus is heel modern en ligt midden in het centrum van Auckland.

Hokita rivier op het Zuidereiland – Isabelle studeert in Nieuw-ZeelandDe Hokita rivier op het Zuidereiland

De studie en de toekomst

Ik heb gekozen voor vier verschillende vakken:

  • Visual Communication in Business,
  • Public Relations,
  • Media Communication en
  • International Noho Marae.

Het laatste vak is een inleiding in de Maori-cultuur waarbij je tradities en een deel van de taal leert en dat vond ik het meest interessante vak.

Het doel van mijn study abroad semester was om uit te vinden in welke studierichting ik verder wil studeren. Dit semester was een geweldige manier om te achterhalen wat ik wil. Ik heb veel geleerd over communicatie, media en pr en weet nu zeker dat ik verder wil met media studies.

Isabelle studeerde een semester aan AUT in Nieuw-Zeeland en had een geweldige studietijdIsabelle in Nieuw-Zeeland

Meer weten over AUT University?
Lees het hier

Studentenleven en huisvesting in Auckland

De studenten hier zijn over het algemeen zeer open-minded en vriendelijk. Ze gaan makkelijk een gesprek met je aan en zijn zeer geïnteresseerd en relaxed.

Ik verbleef met vier andere studenten in Wellesley Student Accomodation (WSA), het studentencomplex van AUT waar we samen de keuken, woonkamer en badkamer deelden. Mijn huisgenoten kwamen uit Nieuw-Zeeland, de zogenaamde "kiwi's" en ik was heel blij met hen! Je kunt aangeven of je met studenten van hetzelfde geslacht, met locals of met internationale studenten wilt wonen.

Isabelle en een vriendin bij Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland

Isabelle met een vriendin bij Tongariro Crossing - een tocht van 19 km, waar je onder meer 'Mount Doom' kunt zien

Zou je anderen aanraden om in het buitenland te studeren?

Jazeker! Mijn half jaar in Nieuw-Zeeland was de beste tijd van mijn leven tot nu toe. Ik heb er zoveel leuke herinneringen en ervaringen aan overgehouden. Studeren in een ander land maakt je heel zelfstandig. Je leert veel over jezelf, ontdekt wat je wilt voor de toekomst en je ontmoet vrienden voor het leven.

Isabelle op Roys peak met een prachtig uitzicht op Lake WanakaIsabelle op Roys peak met een prachtig uitzicht op Lake Wanaka op het Zuidereiland

Heb je tips voor studenten die aan AUT willen studeren?

Wees bereid om hard te werken, want je krijgt best veel huiswerk en het niveau Engels is best hoog. Maar je leert dan ook wel ontzettend veel!

Waarom heb je ervoor gekozen om via KILROY te zoeken?

Vrienden hadden zich via KILROY aangemeld en waren heel tevreden met de service. Ik ben ook erg tevreden! Dankzij alle goede hulp die ik kreeg, voelde ik me beter voorbereid en minder gestrest om helemaal naar de andere kant van de wereld te gaan om te studeren. 

Vragen over studeren in Nieuw-Zeeland?
Neem contact op
Lees ook
Contact