Top 8 beste universiteiten voor een minor in het buitenland

Top 8 beste universiteiten voor een minor in het buitenland

Een semester in het buitenland studeren voor je minor is een geweldige ervaring. Als study abroad student combineer je het nuttige met het aangename, ontmoet je nieuwe mensen en kun je ook nog iets van de wereld zien tijdens je studie. Wil jij vakken volgen aan een universiteit in Amerika, Australië, Canada of Nieuw-Zeeland? Kijk dan hieronder voor de beste keuze!

Study abroad - minor in het buitenland

KILROY werkt samen met ruim 55 universiteiten wereldwijd en heeft veel studenten geholpen met het vinden van de juiste minor. Voor een minor volg je meestal vier vakken en in het buitenland heet dit een study abroad programma. Je studeert dan een half jaar aan een buitenlandse universiteit en stelt zelf je vakkenpakket samen. In overleg met je studiecoördinator kun je de behaalde studiepunten laten meetellen voor je cijferlijst in Nederland. Een voordeel is dat buitenlandse universiteiten vaak twee startdata hebben, in het voorjaar (januari, februari) en het najaar (juli, augustus, september). Onze studieadviseurs informeren je gratis over alle mogelijkheden en helpen je met de aanmelding.

Hulp nodig bij het vinden van een minor in het buitenland?
Neem contact op

De 8 beste universiteiten voor jouw buitenlandse minor

Het kiezen van een minor in het buitenland is best een uitdaging. Welk land, welke universiteit en welke vakken kies je? Je hebt zoveel keus en dan is het best fijn om te weten wat andere Nederlandse studenten hebben gekozen en hoe dat bevalt. Daarom hebben wij hieronder een top 8 gemaakt met de meest populaire universiteiten voor een minor in het buitenland. De lijst is gebaseerd op het aantal Nederlandse studenten dat wij op weg hebben geholpen.

  1. San Diego State University, Amerika
  2. California State University Northridge, Amerika
  3. University of the Sunshine Coast, Australië
  4. University of Technology Sydney, Australië
  5. Griffith University, Australië
  6. University of Auckland, Nieuw-Zeeland
  7. California State University San Marcos, Amerika
  8. Thompson Rivers University, Canada

Minor in Amerika
Minor in Amerika - KILROY helpt je

1. San Diego State University, Amerika

1. San Diego State University, Amerika
De campus van onze nummer 1 ligt vlakbij het kleurrijke Mexico en de mooie stranden van Californië, zoals La Jolla en Mission Beach. Je kunt kiezen uit ruim 80 studierichtingen, van techniek, wetenschap en kunst tot finance, management en marketing.
Meer over minors aan SDSU

Ervaringen van studenten aan SDSU

Ervaringen van studenten aan SDSU
Evi en Annick gingen voor hun buitenlandminor studeren aan SDSU in het zonnige Californië, Amerika. Het was de beste tijd van hun leven!
Lees hier hun verhaal

2. California State University Northridge, Amerika

2. California State University Northridge, Amerika
CSUN in Los Angeles is een van de grootste universiteiten in de VS. Vanuit hier kun je prima Californië ontdekken en genieten van het typisch Amerikaanse campusleven. Kies uit vakken als communicatie, psychologie, sociologie of taal en cultuur.
Meer over minors aan CSUN

7. California State University San Marcos, Amerika

7. California State University San Marcos, Amerika
CSUSM ligt een half uur van de geweldige stad San Diego aan de Zuid-Californische kust. Hier kun je heerlijk surfen, zwemmen en van het strand genieten. De universiteit biedt goed onderwijs en uitstekende ondersteuning.
Meer over minors aan CSUSM

Minor in Australië

Minor in Australië - KILROY helpt je

3. University of the Sunshine Coast, Australië

3. University of the Sunshine Coast, Australië
USC aan de prachtige, zonnige Sunshine Coast biedt uitstekend onderwijs in kleine klassen verzorgd door inspirerende docenten. Je kunt kiezen uit vele vakken van bedrijfseconomie, communicatie en psychologie tot sport en wetenschap.
Meer over minors aan USC

Ervaringen van studenten aan USC

Ervaringen van studenten aan USC
Mariska besloot om als free mover haar minor via KILROY te regelen. Ze deed voor haar opleiding Communicatie een study abroad programma aan de Sippy Downs-campus van USC en vertelde ons enthousiast over haar ervaringen Down Under.
Lees hier haar verhaal

4. University of Technology Sydney, Australië

4. University of Technology Sydney, Australië
UTS ligt midden in de geweldige studentenstad Sydney, vlakbij Sydney Harbour en het Opera House. Deze toonaangevende universiteit heeft een sterke focus op innovatie en praktijkgericht leren en er studeren veel internationale studenten.
Meer over minors aan UTS

5. Griffith University, Australië

5. Griffith University, Australië
Griffith University in Brisbane en Gold Coast is erg populair onder internationale studenten en biedt uitstekend onderwijs in kleine groepen en een heerlijk subtropisch klimaat. Je kunt kiezen uit vakken binnen de 4 faculteiten.
Meer over minors aan Griffith University

Ervaringen van studenten aan Griffith University

Ervaringen van studenten aan Griffith University
Suzanne heeft een minor gedaan aan Griffith’s Film School en Queensland College of Arts. Ze vertelt over de reis naar Australië, de introductieweek, haar zoektocht naar woonruimte en over het studentenleven in Brisbane.
Lees hier haar verhaal

Minor in Nieuw-Zeeland
Minor in Nieuw-Zeeland - KILROY helpt je

6. University of Auckland, Nieuw-Zeeland

6. University of Auckland, Nieuw-Zeeland
University of Auckland is een uitstekende universiteit gevestigd in de grootste stad van Nieuw-Zeeland. De universiteit op het prachtige Noordereiland heeft 8 faculteiten en een uitgebreid aanbod aan vakken waaruit je kunt kiezen.
Meer over minors aan University of Auckland

Minor in Canada

Minor in Canada - KILROY helpt je

8. Thompson Rivers University, Canada

8. Thompson Rivers University, Canada
TRU ligt in de provincie Brits-Columbia. De campus is omgeven door geweldige landschappen en de ideale locatie als je houdt van sport en outdoor activiteiten, zoals klimmen, ijshockey, mountainbiken, skiën en snowboarden.
Meer over minors aan TRU

Ervaringen van studenten aan TRU

Ervaringen van studenten aan TRU
Ingeborg heeft haar minor aan TRU gedaan en dat is haar zeer goed bevallen. Een universiteit vinden in Canada die je aanneemt zonder dat jouw school er uitwisselingen mee doet is erg lastig. Dankzij KILROY lukt het haar toch.
Lees hier haar verhaal
Meer informatie over minors in het buitenland doen?
Neem contact op
Lees ook
Contact