10 Redenen om te studeren in New York, Amerika

10 Redenen om te studeren in New York, Amerika

Studeren in het buitenland is leuk. Studeren in New York, Amerika is nog veel leuker! En wel hierom.

1. The City That Never Sleeps

Er is zoveel te doen dat je het liefst geen tijd wilt verspillen aan slapen (of studeren), niet voor niets wordt de stad ook wel The City That Never Sleeps genoemd. In The Big Apple kun je je 24/7 vermaken.

2. Je zult je geen moment vervelen

Times Square en Broadway in New York
Bezoek een show op Broadway of neem een kijkje bij een hippe bierbrouwerij. Als je alle must sees van je bucketlist hebt afgevinkt, struin dan door de verschillende wijken op zoek naar de beste donuts of dat echte New Yorker-gevoel. 

3. New York heeft unieke stadsparken

Schaatsers op de Wollman Rink in Central Park, New York

Uitzicht op Central Park in New York

High Line Park in New YorkGa joggen of picknicken in Central Park, bezoek de 'Penguins of Madagascar' in Central Park Zoo of ga schaatsen op de Wollman Rink. Lees een boek in High Line Park, op een parkbankje in Flushing Meadows Corona Park of kijk hoe de New Yorkers hun dagelijkse workout doen in Brooklyn Bridge Park.

4. Gratis naar het MoMa

MoMa in New YorkEn als je dan toch naar Central Park gaat…. Het Guggenheim en het Metropolitan Museum of Art ofwel 'The Met' liggen op 5th Avenue naast het park. En net ten zuiden van Central Park bevindt zich het Museum of Modern Art ook wel het MoMa, dat je op vrijdag tussen 16 en 20 uur gratis kunt bezoeken!

5. Je kunt studeren aan prestigieuze scholen

Emma (links) tijdens haar studie in New YorkIn New York kun je via KILROY studeren aan twee prestigieuze hoger onderwijsinstellingen voor podiumkunsten; American Musical and Dramatic Academy (AMDA) en New York Film Academy (NYFA). Lees het verhaal van Emma die een Special Holiday Acting Workshop volgde aan NYFA.

Ga studeren aan NYFA Ga studeren aan AMDA

6. De beste frozen yogurt, smoothies en salted caramel treats

Voor de beste frozen yogurt en smoothies ga je naar ijssalon 16 Handles! Vraag om een tester cup, je mag er zoveel proberen als je wilt. En ook Big Gay Ice Cream (BGI) en Brooklyn Ice Cream Factory zijn zeker de moeite waard. Studeren in NYC kan niet zonder een ‘Salty Pimp’ te eten bij BGI.

7. Gratis langs het Vrijheidsbeeld varen

Staten Island Ferry, New York
Naast de metro, bus en taxi is de veerboot ook een prima vervoermiddel in New York. Voor een prachtig uitzicht op de Manhattan skyline neem je de gratis Staten Island Ferry. Je vaart dan langs het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Wil je nog meer hoogtepunten van de stad zien vanaf het water? Maak dan een (betaalde) boottocht met de Crcle Line.

8. Shop until you drop op Fifth Avenue

Op Fifth Avenue hebben de meeste grote merken hun flagshipstores, zoals Apple, Armani, Banana Republic, Dolce & Gabbana, G Star Raw, Gucci, Louis Vuitton, Michael Kors, Prada, Rolex, etc. En ook in de grote bekende warenhuizen zoals Bloomingdale's, Macy's en Saks vind je alles wat je hart begeert. Voor lagere prijzen ga je naar Woodbury Common Premium Outlets of naar de vele leuke boetiekjes in de stad.

9. Onvergetelijke ervaring in Madison Square Gardens

Bezoek een concert in Madison Square Garden, New York
Trakteer jezelf op een onvergetelijke ervaring en ga naar een rockconcert of sportwedstrijd in Madison Square Gardens. Dit is niet alleen een van de bekendste evenementenhallen ter wereld, maar ook de thuisbasis van New York Knicks, New York Liberty en de New York Rangers.

10. En last but not least: Fietsen over Brooklyn Bridge

Bike lane op de Brooklyn Bridge in New YorkNew York heeft imposante bruggen, zoals de Manhattan Bridge, Verrazano-Narrows Bridge, Queensboro Bridge, George Washington Bridge, de Bow Bridge in Central Park, Williamsburg Bridge en de bekendste: Brooklyn Bridge. Op deze laatste is een speciale Bike Lane voor fietsers.

Ga studeren in New York, Amerika!
Neem contact op
Lees ook
Contact