10 Redenen om te studeren in Perth, Australië

10 Redenen om te studeren in Perth, Australië

Er zijn vele redenen om te kiezen voor een studie in het buitenland. Maar als je kiest voor een studie in de Australische stad Perth, dan is het hierom:

1. De prachtige skyline van Perth
Uitzicht op Perth Central Business District - KILROY

Perth heeft een prachtige skyline die je het beste kunt bekijken vanuit Kings Park. Vanuit dit park met haar indrukwekkende botanische tuinen kun je genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de Swan Rivier. Ook vanaf Lake Monger heb je een geweldig zicht op de stad.

2.  Zon, zon en nog eens zon in Perth

Geniet van de zon in Kings Park, Perth - KILROY
In Perth schijnt de zon vaker dan in welke Australische hoofdstad dan ook en heb je continu het gevoel alsof je op zomervakantie bent tijdens je studie.

3. De prachtige stranden van Perth en Western Australia
Ga zwemmen, snorkelen, duiken of surfen bij een van de prachtige stranden op Rottnest Island - KILROY

De stad ligt aan de westkust van Australië in de deelstaat Western Australia en daar heb je vele heerlijke stranden, zoals het prachtige Cottesloe Beach, Mullaloo Beach, Scarborough Beach en de vele droomstranden op Rottnest Island.

4. De uitstekende universiteiten in Perth

Twee uitstekende universiteiten waar je kunt studeren in Perth zijn:

Deze hoger onderwijsinstellingen hebben allebei een ruim aanbod aan opleidingen en studiemogelijkheden voor jou als internationale student. Aan beide instellingen kun je niet alleen bachelors en masters doen in vele studierichtingen, maar ook diverse study abroad programma’s waarbij je 1 of 2 semesters vakken volgt voor je minor of als tussenjaar. De studieadviseurs van KILROY helpen je met het vinden van een studie aan deze universiteiten.

Hulp nodig bij het vinden van een studie aan deze universiteiten?
Neem contact op

5.  De quokka's op Rottnest Island

Deze schattige minikangoeroe, de quokka, kom je tegen op Rottnest Island in Western Australia - KILROY

Deze kleine kangoeroe, de quokka, is zeldzaam op het Australische vasteland, maar komt nog wel volop voor op Rottnest Island vlakbij Perth. Dit bijzonder schattige buideldier is niet groter dan een haas en is niet schuw.

6. De prachtige natuurparken in Western Australia

Maak een wandeling naar Nature's Window in Kalbarri National Park - KILROY
In Perth en omgeving vind je een aantal bijzondere natuurparken, zoals Nambung National Park met de Pinnacles, duizenden kalkstenen zuilen in een soort maanlandschap. Of wat dacht je van de watervallen in Lesmurdie Falls - of John Forrest National Park of van Kalbarri National Park met het uitzichtpunt Nature's Window, een rode rotsformatie met een doorkijkje dat prachtige vergezichten biedt. 

7. De geweldige buitenactiviteiten in Perth

Ga naar Rottnest Island en huur een fiets om het eiland te verkennen - KILROY
Perth biedt vele mogelijkheden voor de actieve en avontuurlijke buitenmens. Je kunt bijvoorbeeld gaan snorkelen, duiken of surfen bij een van de vele stranden en coole surf spots, suppen (stand up paddling) op de Swan River of fietsen op Rottnest Island. Of wat dacht je van sandboarden in het pure witte zand van Lancelin iets ten noorden van Perth?

8. De havenstad Fremantle

Bezoek de havenstad Fremantle aan de monding van de Swan River - KILROY
Fremantle, ook wel Freo genoemd, is de belangrijkste havenstad van Western Australia en ligt aan de monding van de Swan River bij Perth. Hier ga je naartoe voor een heerlijke bite en leuke snuisterijen op de Fremantle Markets, voor de prachtige Victoriaanse gebouwen, voor de relaxte sfeer, voor een Fremantle prison tour en natuurlijk voor een gratis biertje bij de Little Creatures brouwerij. En bezoek in maart/april het Fremantle International Street Arts Festival!

9.  Pinguïns spotten op Penguin Island

Zeeleeuwen, pinguins en dolfijnen spotten in het Shoalwater Islands Marine Park  - KILROY
Penguin Island ligt ten zuiden van Perth en is de thuisbasis van een kolonie dwergpinguïns. Het eiland behoort tot een groep van kleine eilandjes in het Shoalwater Islands Marine Park waar je verder ook zeeleeuwen, dolfijnen en pelikanen kunt spotten. In de nabijgelegen plaats Rockingham kun je ook dolfijnentours maken en zwemmen met de tuimelaars.

10.  Het studentenleven in Perth

Studenten tijdens een Halloween party in The Tav aan Curtin University
Een studentenstad is pas compleet als het bier en de wijn er rijkelijk vloeit en dat is zeker geen probleem in Perth! In de Swan River Valley ten noorden van Perth liggen vele wijngaarden en hier kun je diverse wijnproeverijtours maken. Naast wijntours kun je ook van de vele leuke festivals en het goede nachtleven in de stad genieten. Een zeer populair uitgaansgebied is Northbridge, met vele leuke clubs en cafés. En ook op de universiteitscampussen worden regelmatig allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Meer informatie over studeren in Perth?
Neem contact op
Lees ook
Contact