10x waarom een buitenland stage in Californië, Amerika zo chill is

10x waarom een buitenland stage in Californië, Amerika zo chill is

Studeer je en moet je komend jaar stage lopen in het buitenland? Ga het avontuur aan en kies voor een stage in de Amerikaanse staat Californië! Een stage in San Diego, San Jose, Los Angeles of bijvoorbeeld Oakland of San Francisco heeft namelijk zo z’n voordelen!

KILROY helpt je met het vinden van een goede stageplek en met het aanvragen van je stagevisum.

1. Je hebt een streepje voor bij werkgevers en ziet wat van de wereld in Californië

Stage lopen in Californië is een ideale manier om meer van Amerika te zien. In de avonden en weekenden heb je alle tijd om op pad te gaan. Tip: Arriveer minimaal twee weken voor je stage begint en blijf twee weken langer hangen. Zo kun je nóg meer van de bestemming en omgeving genieten. Wist je trouwens dat topbedrijven de voorkeur geven aan mensen met internationale werkervaring?

2. IJsjes eten bij Smitten Ice Cream of McConnell’s Fine Ice Cream in Californië

Bij Smitten Ice Cream vind je het aller romigste ijs ter wereld! Deze ijssalon zit o.a. in Los Angeles, Oakland, San Jose en San Francisco. Of ga voor Universe’s finest ice cream naar McConnell’s Fine Ice Cream. Hier hebben ze de beste Salted Caramel Chip, Double Peanut Butter Chip, Mango Sorbet, Eureka lemon & marionberries of Peppermint stick. Ze hebben shops in LA en Santa Barbara. 

3. Lekker anoniem boodschappen doen of de liefde van je leven ontmoeten in Californië

Als je in Nederland in de supermarkt, op straat of in de kroeg bent, zie je vaak dezelfde gezichten. Je doet alsof je de ander niet ziet of glimlacht ongemakkelijk waarna je zeer aandachtig een pot augurken bestudeert of je beste vriendin gaat appen. Tijdens je stage in het buitenland kun je in alle rust boodschappen doen en over straat lopen. 99,9% procent van de mensen die je tegenkomt, ken je niet. Van die 99,9% zijn er veel die je makkelijk kunt en zelfs wilt leren kennen. Wie weet wie je allemaal tegenkomt…homies for life, zakenmensen, beroemdheden, de liefde van je leven?

4. Geen sociale verplichtingen in Californië

In Nederland heb je vaak een erg druk leven met allerlei sociale verplichtingen. Als je in het buitenland gaat stage lopen, hoef je niet je ouders niet te bezoeken, naar de vergadering van je jaarclub of studievereniging te gaan of naar dat feestje van die vage kennis. Héérlijk!

5. Elke dag naar het strand in Californië

Zonsondergang La Jolla Cove - Stage lopen in Californië met KILROY

Californië is ideale bestemming als je van zon, zee en strand houdt. Het grootste deel van deze staat heeft namelijk een mediterraan klimaat. En vooral langs de kust heb je een gematigd mediterraan klimaat met warme, droge zomers, milde winters en vele zonuren per jaar! Als je van het strandleven en surfen houdt, dan zit je hier goed! Venice, Malibu, Manhattan, Coronado, Salt Creek Beach, La Jolla, Point Lobos, Crystal Cove er zijn zoveel leuke stranden!

Stage lopen in Californië, Amerika?
Neem contact op met KILROY

6. Met een bagel of burger in het zonnetje zitten in Californië

Een ander voordeel van het mooie weer is dat je dus ook buiten in het zonnetje kunt genieten van al het lekkere Amerikaanse eten. Wat dacht je van een overheerlijke burger of bagel op dat ene leuke terras?

7. Je Engels verbeteren in Californië

Talenkennis opent vele deuren en vergroot onder andere je kans op een goede baan. Tijdens een internationale stage is de voertaal meestal Engels en in Californië is de voertaal Amerikaans. Zo verbeter je dus zowel tijdens je stage als in je vrije tijd je Engelse taalvaardigheid. 

8. Leer mensen uit de hele wereld kennen in Californië

Wanneer je in Californië gaat stage lopen, ontmoet je niet alleen Amerikanen. Er wonen, werken en studeren mensen van alle nationaliteiten. En ook de bevolking zelf is van gemengde afkomst. Zo leer je mensen uit de hele wereld kennen tijdens jouw buitenland stage en bouw je een internationaal netwerk op. En je leert niet alleen de Amerikaanse cultuur kennen, maar ook die van je internationale vrienden en kennissen.

9. Keuze uit vele outdoor activiteiten in Californië

Wax je surfboard en wacht op de perfecte golf - Stage lopen in Californië met KILROY

It never rains in California! Californië is daarom ook uitermate geschikt voor outdoor activiteiten. Houd jij van surfen, skaten, klimmen, mountainbiken, kanoën, beachvolleybal en allerlei andere zomeractiviteiten en buitensporten. Dan zit je hier zeker goed.

10. En er is nog zoveel meer te doen in Californië

Grand Canyon - Stage lopen in Californië met KILROY

Er zijn geweldige festivals en heel veel interessante musea in Californië. Je kunt de ideale roadtrip over de Highway 1 maken, vele prachtige nationale parken bezoeken, walvissen en dolfijnen spotten langs de kust of de drukte opzoeken in de Universal Studios, Disneyland of Las Vegas. En in de grotere steden kun je prima winkelen. 

Waar wacht je nog op? Regel nu jouw stage, bel KILROY en ga het avontuur aan!

Stage lopen in Amerika is voor veel Nederlandse studenten een droom. Bovendien biedt internationale werkervaring je de geweldige mogelijkheid om je cv een boost te geven, iets van de wereld te zien en jezelf beter te leren kennen. Wil jij een stage doen bij een grote hotelketen of bij een van de hightechbedrijven in Silicon Valley? Of is een stage in de mediasector of bij de marketingafdeling van een internationaal bedrijf meer iets voor jou? KILROY helpt je met het vinden van een aantrekkelijke stage in Amerika. Heb je zelf al een stageplaats gevonden? Dan helpen we je met het aanvragen van het J-1 visum voor Amerika.

Meer informatie?
Neem contact op

California, here I come - Stagelopen in Californië met KILROY
Ga je liever stage lopen in New York, Washington D.C. of een eiland in de zee? Lees dan de stage ervaringen van Charlon in New York, Eline in Washington D.C. en Ruth op het eiland Adak in de Beringzee. KILROY hielp hen op weg.
KILROY helpt je met het aanvragen van je J-1 visum voor Amerika

KILROY helpt je met de aanvraag van het J-1 visum
Vraag nu aan
Lees ook
Contact