Lisa Martinez

Not all those who wander are lost
F  

Naam
Lisa Martinez

Functie
Study Counselor

Werkt in
Utrecht

Telefoon
+31 20 5245 100

E-mail mij

Het is moeilijk om te zeggen waar mijn passie voor reizen begon. Er is bij mij thuis echter altijd een multi-culturele vibe geweest. Mijn vader komt uit Spanje, mijn moeder uit Nederland, dus naast een mengelmoes van Spaans en Nederlands eten heeft ook altijd de Spaanse taal en cultuur een grote rol gespeeld bij mijn opvoeding. Daarnaast reden we elke zomer naar Spanje, om naast vakantie te houden ook bij de familie op bezoek te gaan. Deze traditie wordt er tot op de dag van vandaag nog steeds goed ingehouden, alhoewel we nu reizen met de auto hebben ingeruild voor reizen met het vliegtuig!

Mijn allereerste échte reis was naar Salamanca, in Spanje. Alhoewel het een studiereis was, en we redelijk in het gareel werden gehouden, was het een geweldige ervaring. Ik vond het heerlijk om na de les door de straten van het stadje te struinen, foto's te maken en urenlang in een zonnig park een boek te lezen. Toen ik thuis kwam van deze studiereis, wilde ik eigenlijk meteen weer weg. Ik had de reiskriebel goed te pakken. Na mijn VWO diploma te hebben behaald, ben ik dus ook meteen gaan werken om genoeg geld te sparen voor mijn allereerste wereldreis.

Australië en Nieuw-Zeeland

Stiekem vond ik het ondertussen wel een grote stap, dus ik stelde het boeken van de reis steeds uit. Ik wist precies dat ik in mijn eentje naar Nieuw-Zeeland en Australië wilde gaan, maar ik durfde de stap nog niet te zetten. Totdat er op een gegeven moment een knop bij me om ging. Binnen 3 weken had ik een ticket geboekt, en weg was ik! Het is een ongelooflijk mooie en intense ervaring geweest. Het Nieuw-Zeelandse landschap is ongelooflijk indrukwekkend (en heel anders dan ons leuke platte Nederland!) maar Australië heeft mijn hart veroverd. Ik zal nooit vergeten hoe ik onder de sterrenhemel heb geslapen en hoe ik de volgende ochtend gegroet werd door kangoeroes rond mijn slaapzak, of hoe in een enorme dierentuin een lori neerstreek en het wel leuk vond om van mijn schouder zijn nieuwe uitkijkpost te maken. Ook had ik zelf nooit gedacht dat ik zou sky diven of wild water raften, maar als je eenmaal buiten je comfortzone bent, dan is bijna niks meer onmogelijk. The sky is quite literally the limit.

Sindsdien is mijn passie voor reizen alleen maar gegroeid. Ik ben Europa langzaam maar zeker aan het afwerken. Wel heb ik elke dag weer kriebels om terug te gaan naar Australië en Nieuw-Zeeland. Onlangs ben ik in Amerika geweest, en nu zijn China, Australië en Nieuw-Zeeland weer aan de beurt. Ik kan niet wachten!

Mijn studie in het buitenland

Ik heb mijn Bachelor of English Language aan de Universiteit van Amsterdam behaald. Vanaf het moment dat ik met deze studie begon wist ik dat ik alles op alles moest zetten om in het buitenland te gaan studeren. Het is namelijk geweldig om de taal en cultuur te bestuderen, en de literatuur te lezen, en er dan daadwerkelijk omringd door te worden. Ik wilde niet alleen maar over Charles Dickens lezen, maar ik wilde ook lopen waar hij had gelopen, en leven waar hij had geleefd!

University of Sussex

In het derde jaar heb ik me toen aangemeld voor een uitwisseling met de University of Sussex. Er waren maar 3 plaatsen voor een heel jaar, en meer dan 50 aanmeldingen. Ik kan dus écht van geluk spreken dat ik toen als een van de weinigen ben uitgekozen!

Wat mij het eerste opviel was het brede scala aan vakken die ze aan de University of Sussex aanboden. Ik werd er bijna een beetje hebberig van, want ik wilde alles doen! Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om vakken te kiezen die buiten mijn Bachelor opleiding zouden vallen. Ik heb een minor Geschiedenis gedaan en mijn keuzevakken binnen de faculteit Psychologie gevolgd. Hierdoor heb ik, naar mijn mening, mijn kennis en opleiding in feite verbreed. Studeren in Engeland heeft ook deuren voor mij geopend die anders niet mogelijk waren geweest. Mijn scriptie ging over, je raadt het al, Charles Dickens. De informatie die in Engeland over hem beschikbaar is, is werkelijk gigantisch. Door mijn onderzoek in Engeland heb ik me op een hele bijzondere manier kunnen verdiepen in Charles Dickens. Ik ben achter dingen gekomen waar ik nooit van had durfen dromen.

Perfect Engels

Daarnaast kan ik nu met zekerheid zeggen dat ik weet wat ik wel en niet wil met mijn leven. Studeren in het buitenland heeft mij gewoon zoveel zelfverzekerder gemaakt, mijn Engels is nagenoeg perfect, en ik durf nu veel meer. Vroeger durfde ik nooit een presentatie te geven, ik begon dan altijd te trillen en te stotteren. In Engeland heb ik zoveel presentaties moeten geven, dat het nu een soort van tweede natuur is geworden! Daarnaast vonden ze het in Engeland ontzettend leuk om de mening te horen van een internationale student, dus op een gegeven moment wordt spreken in een klas vol met andere niet-Nederlandse mensen heel normaal. Studeren in het buitenland is dus niet alleen een goede aanvulling op je C.V. en academisch profiel, maar ook op jezelf.

Mijn advies is dan ook: als je ooit de kans hebt om te studeren in het buitenland, doe het! Grijp die kans met beide handen aan, want niemand neemt het je ooit meer af.

Mijn favorieten
Contact