J-1 Visum aanvragen

Voorwaarden stage visum aanvraag Amerika

KILROY helpt je met het aanvragen van het voor het J-1 visum benodigde DS-2019 formulier en de verzekering. We bieden deze service niet alleen aan studenten die via ons stage gaan lopen in Amerika, maar ook aan studenten die zelf een stageplaats hebben geregeld. Lees voordat je een aanvraag doet, eerst de voorwaarden goed door.

Voorwaarden aanvraag DS 2019 formulier

  • Je moet student zijn en voltijd staan ingeschreven bij een nationaal geaccrediteerde hoger onderwijsinstelling of recentelijk afgestudeerd zijn (in de afgelopen 12 maanden).
  • De studie moet minimaal een jaar duren en resulteren in een diploma, certificaat, kwalificatie, etc.
  • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.
  • Je dient Engels te kunnen spreken op een niveau waarmee je je in een zakelijke omgeving goed kunt redden.
  • Wanneer je al eerder een stageprogramma in de VS hebt gedaan, moet je kunnen aantonen dat deze stage niet een herhaling is van een eerdere stage of werkervaring.

Speciale voorwaarden voor afgestudeerden

Ben je afgestudeerd en beschik je over relevante werkervaring? Dan gelden er voor jou speciale voorwaarden voor het aanvragen van het DS 2019 formulier. Dit wordt dan Practical Career Training genoemd en je dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je dient een opleiding binnen het hoger onderwijs te hebben gevolgd van minimaal twee jaar.
  • De stage dient aan te sluiten op het genoten onderwijs.
  • Je dient minimaal een jaar relevante werkervaring te hebben.

Voorbehoud voor bepaalde beroepsstages

Het DS 2019 formulier geeft alleen toestemming om 'skilled activities' uit te voeren bij een stagebedrijf. Een skilled activity is een taak die vraagt om een bepaalde vorm van opleiding en/of theoretische basiskennis. Hier tegenover staan de 'unskilled occupations'; bijvoorbeeld receptioniste, (kantoor)beambte, kassière of barkeeper. Dit wordt meestal niet goedgekeurd als een acceptabel onderdeel van een stageprogramma.

Verder kan de sponsororganisatie geen stages in de volgende specifieke beroepen sponsoren:

  • Au pairs, werksters of soortgelijk werk zoals oppassen of schoonmakers
  • (Zomer)kampbegeleiders
  • Medische stagiaires of functies waarin bijvoorbeeld het geven van therapie of het stellen van diagnoses van medische of psychische aard gevraagd wordt
  • Functies in een apotheek of gerelateerd aan het uitgeven van medicatie aan patiënten
  • Stagiaires bij een dierenarts/veearts die dieren moeten verzorgen
  • Piloten of leden van de crew van schepen of vliegtuigen
  • Tijdelijke werknemers of uitzendkrachten

Bedrijfsbezoek

Wanneer het bedrijf waar je wilt stagelopen niet voldoet aan een of meer van de onderstaande drie voorwaarden, moet de sponsororganisatie volgens de Amerikaanse wetgeving de gastorganisatie bezoeken. Dit wordt een 'site visit' genoemd. Het gaat hier om de volgende voorwaarden:

  • De organisatie heeft eerder een stagiair ontvangen via ons programma.
  • De organisatie heeft meer dan 25 voltijd medewerkers.
  • De organisatie heeft een verkoop van meer dan 3 miljoen USD per jaar.

Indien een site visit vereist is, wordt 215 USD extra in rekening gebracht. Normaal gesproken vindt het bezoek binnen drie weken plaats, ongeacht waar in de VS de organisatie is gevestigd. Dit proces kan de aanvraag van het DS-2019 formulier vertragen met maximaal 4 weken.

Vraag je DS-2019 formulier nu aan
Aanvragen
Contact