Zelf stage zoeken

Zelf een stageplaats zoeken

Zelf een stage in Amerika zoeken

Het kan een hele uitdaging zijn om zelf een stage in het buitenland te vinden of een visum te regelen. Meestal doe je een stage als onderdeel van je studie in Nederland of om waardevolle internationale werkervaring op te doen. Er zijn veel manieren om een goede stageplaats te vinden. Hieronder geven wij je enkele tips.

Schakel je netwerk in

Het internet is misschien wel de meest voor de hand liggende tool om een stageplaats te zoeken. Bezoek bijvoorbeeld de websites van interessante bedrijven. Zoek naar advertenties of informeer bij de afdeling personeelszaken (human resources) naar de mogelijkheden.

Vergeet echter niet je eigen netwerk in te schakelen! Familieleden, vrienden en misschien wel het allerbelangrijkste; je school of universiteit kunnen je helpen om een stage in het buitenland te vinden. Docenten, begeleiders en het International Office op jouw onderwijsinstelling hebben vaak goede contacten in het buitenland.

J-1 Visum

Als je de ideale stageplaats in Amerika hebt gevonden, heb je nog een J-1 visum nodig. KILROY biedt persoonlijke begeleiding bij het verkrijgen van de benodigde documenten voor de aanvraag van dit visum bij het Amerikaanse consulaat.

Nuttige websites

Hieronder enkele websites die nuttig kunnen zijn bij je zoektocht:

Stages in de Verenigde Staten

Stages in andere delen van de wereld

WilWeg website
Op de WilWeg website vind je nuttige informatie voor je buitenlandervaring, zoals een checklist die laat zien wat je allemaal moeten regelen en in welke volgorde en de WilWegWijzer, een online test voor studenten die een periode in het buitenland overwegen.

Meer weten over stage lopen in Amerika?
Neem contact op

Contact