Visum stage in Australië

Visum voor stage in Australië

Regel een visum voor je stage in Australië

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar oud en wil jij stage lopen in Australië? Dan heb je een Working Holiday-visum (subklasse 417) nodig. Het Working Holiday Maker-programma van de Australische overheid voorziet in dit visum. Je kunt hiermee maximaal 12 maanden in Australië blijven en tijdens de geldigheidsduur van het visum kun je Australië zo vaak in en uit als je wilt.

Wat is een Working Holiday-visum?

Een Working Holiday-visum (subklasse 417) wordt vaak gebruikt door vakantiegangers en backpackers die hun reis in Australië willen verlengen door te gaan werken, maar je kunt het dus ook gebruiken voor een stage in Australië. Met dit visum heb je een verblijfs- en werkvergunning van 12 maanden. In Australië kun je het visum verlengen met nog eens 12 maanden als je minimaal 3 maanden aantoonbaar werk hebt verricht als seizoenarbeider (bijv. fruit plukken bij boerderijen).

Je mag slechts 6 maanden bij hetzelfde stagebedrijf werken. En ga je stage lopen bij een ziekenhuis, school, kinderopvang of bijvoorbeeld duikschool, vergeet dan niet een longfoto (voor o.a. duikinstructeur) en gezondheidsverklaring in te leveren bij je visum aanvraag. Hierover krijg je uiteraard meer informatie op het moment dat je je visum gaat aanvragen.

Voorwaarden Working Holiday-visum

Om een Working Holiday-visum aan te vragen moet je aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

  • Je bent 18 jaar of ouder maar nog geen 31 jaar op het moment van de visum aanvraag.
  • Je hebt de Nederlandse of Belgische nationaliteit.
  • Je paspoort is geldig voor de duur van je reis.
  • Je kunt aantonen (bijv. middels een bankafschrift) dat je over voldoende financiële middelen beschikt om jezelf te ondersteunen tijdens het verblijf in Australië. Het bedrag is afhankelijk van de lengte van je verblijf, maar over het algemeen is een bedrag van 5.000 AUD voldoende.
  • Je kunt aantonen dat je de terugreis uit Australië kunt financieren (bijv. middels een vliegticket uit Australië).

Met het Working Holiday-visum mag je legaal werken in Australië; maar nooit langer dan zes maanden voor dezelfde werkgever. Bovendien mag je met het visum maximaal vier maanden in Australië studeren.

Geldigheid visum

Is je Working Holiday-visum aanvraag goedgekeurd, dan heb je 12 maanden om naar Australië af te reizen. Vervolgens is je visum 12 maanden geldig vanaf de datum dat je voor het eerst in Australië aankomt.

Kosten visum

Het Working Holiday-visum (subklasse 417) kost 440 AUD. Bepaalde kosten voor de visum aanvraag worden niet terugbetaald.

Aanvragen visum

Je kunt het Working Holiday-visum (subklasse 417) eenvoudig online aanvragen via de site van de Australische Immigratiedienst.

Video's over Working Holiday in Australië 

 

Contact