Andere financieringsmogelijkheden

Andere financieringsmogelijkheden voor je studie in het buitenland
Andere manieren om je studie in het buitenland te financieren zijn crowdfunding of geld lenen. Dit kun je overwegen indien je niet in aanmerking komt voor studiefinanciering buitenland, een beurs en/of bijbaan of wanneer de bijdrage daarvan niet voldoende is. En vergeet niet om zorgtoeslag aan te vragen.

Crowdfunding

Zoek een sponsor voor je buitenlandavontuur. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen is bijvoorbeeld via crowdfunding. Er zijn al meerdere Nederlandse studenten die met succes gebruik hebben gemaakt van deze nieuwe vorm van financiering. Je kunt hiervoor een eigen website maken of gebruik maken van een crowdfunding site.

Lening

Vraag een lening aan bij een bank, bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) of leen geld van je ouders. Informeer bij de bank, DUO en je ouders naar de mogelijkheden. Maar let op: Geld lenen kost geld!

Zorgtoeslag

Je hebt als student bijna altijd recht op een zorgtoeslag. Dit is een bijdrage in de kosten van je Nederlandse zorgverzekering. Ook als je in het buitenland studeert en een Nederlandse zorgverzekering hebt, kun je deze toeslag aanvragen. Ga naar toeslagen.nl voor de aanvraag van zorgtoeslag.

Wil jij studeren in het buitenland?
Maak gratis een afspraak
Contact