Studiebeurzen vanuit Nederland

Studiebeurzen voor een studie in het buitenland
Wanneer je niet in aanmerking komt voor de meeneembare studiefinanciering of als deze niet toereikend is om je buitenlandse avontuur te bekostigen, zou je kunnen onderzoeken of je in aanmerking komt voor een studiebeurs voor je studie in het buitenland.

Het vereist vaak enig speurwerk en wat tijd om de juiste beurs te vinden en aan te vragen, maar het is de moeite dubbel en dwars waard als deze wordt toegekend. Voor een overzicht van beschikbare beurzen en fondsen kun je terecht op de website beursopener.nl.

The KILROY Foundation Grant

KILROY Foundation is een non-profit initiatief dat in 2013 is opgezet om wereldwijd onderwijs te verbeteren. De KILROY Foundation doet dit doormiddel van het opzetten van projecten en het verstrekken van beurzen die in het teken staan van onderwijs. Studenten uit België, Denemarken, Finland, IJsland, Nederland, Noorwegen en Zweden kunnen zich aanmelden voor een KILROY Foundation Grant. 

De KILROY Foundation helpt hiermee studenten die:

  • In het buitenland willen studeren
  • Stage willen lopen in het buitenland  
  • Vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen 
Aanmelden voor een KILROY Foundation Grant?
Meld je aan

Tips voor studiebeurzen

Hieronder nog enkele tips rondom studiebeurzen.

1. Meld je tijdig aan
Sommige studiebeurzen of -fondsen hebben slechts één uiterste aanmelddatum per jaar. Begin daarom zo vroeg mogelijk met je zoektocht naar een passende studiebeurs en wacht niet te lang met het indienen van je aanvraag.

2. Stuur je aanvraag in nadat je officieel bent toegelaten tot de opleiding
Voor de meeste studiebeurzen moet je kunnen aantonen dat je bent toegelaten tot de studie in het buitenland wanneer je de aanvraag indient. Aanmelden zonder een kopie van het bewijs dat je bent toegelaten tot de opleiding van je keuze, kan tot gevolg hebben dat je aanvraag niet in behandeling wordt genomen.

3. Maak een standaard aanvraag en pas deze per beurs aan
Hoogstwaarschijnlijk dien je een aanvraag in bij meerdere studiebeurzen of -fondsen. Maak, om jezelf tijd te besparen, een standaard aanvraag en pas deze per beurs aan. Iedere beurs heeft een bepaald doel en bepaalde voorwaarden. Geef per aanvraag duidelijk aan waarom jij denkt in aanmerking te komen voor deze specifieke beurs.

4. Maak een realistisch budget
Bij het indienen van je aanvraag dien je een budget toe toevoegen. Geef hierbij zowel je inkomsten als uitgaven aan. Het overzicht moet duidelijk aangeven waarom jij de betreffende beurs nodig hebt voor de studie van je keuze. Wees realistisch en vergeet niet extra kosten toe te voegen. Extra kosten zijn bijvoorbeeld uitgaven voor een rondreis in het land van je studiebestemming. Geef hierbij als argument aan dat je je wilt verdiepen in de culturele achtergronden van het land.

Wil jij studeren in het buitenland?
Maak gratis een afspraak
Contact