Erkenning van je studie in het buitenland

Het is fijn om te weten of je studie in het buitenland wordt erkend in Nederland
Wanneer je in het buitenland gaat studeren of hebt gestudeerd is het fijn om te weten dat je studie erkend wordt in Nederland.

Bij terugkomst in Nederland is het een goed idee om je buitenlandse studiepunten of diploma te laten waarderen door een officiële instantie. Dit is vooral van belang voor opleidingen in de (para)medische sector of wanneer je met je buitenlandse opleiding toegelaten wilt worden tot een studie in Nederland.

Erkenning buitenlandse studiepunten

Ga je een of twee semesters in het buitenland studeren, bijvoorbeeld als Study Abroad student in het kader van je minor? Bespreek dan vooraf met je studiebegeleider in Nederland of de buitenlandse studiepunten worden erkend voor je Nederlandse opleiding.

Instanties voor diplomawaardering

De Nuffic is het expertisecentrum in Nederland op het gebied van diplomawaardering van in het buitenland gevolgd algemeen voortgezet en hoger onderwijs. Elk jaar waarderen de medewerkers diplomawaardering van de EP-Nuffic duizenden diploma’s in opdracht van particulieren, hogeronderwijsinstellingen en overheidsinstanties.

Meer weten over erkenning van studies in het buitenland?
Neem contact op
Contact