Aanmelden en inschrijven

KILROY helpt je met de gehele aanmeldingsprocedure voor een studie in het buitenland
KILROY helpt je met de gehele aanmeldingsprocedure voor een studie in het buitenland. Door onze nauwe samenwerking met de buitenlandse universiteiten kunnen we een aanvraag snel beoordelen en plaatsen.

Heb jij je studiekeuze gemaakt en weet je welke opleiding je wilt gaan doen? Heb je alle stappen doorlopen die de KILROY studieadviseur tijdens het intakegesprek met je heeft besproken en is de financiering op orde? Dan is het tijd om de aanmeldprocedure in gang te zetten.

1. Documenten, cijferlijsten en diploma's verzamelen

Allereerst beginnen we met het verzamelen van alle benodigde papieren en vertalen we - waar nodig - je diploma's en cijferlijsten.

2. Engelse taaltest

Voor de meeste opleidingen in het buitenland moet je een Engelse taaltest afleggen. Houd er rekening mee dat het vaak even kan duren voordat je zo'n test kunt doen.

3. Officiële aanmelding bij de universiteit

Wanneer je alle benodigde formulieren en documenten hebt verzameld en ingevuld, handelen wij vervolgens de volledige administratie rondom jouw aanmelding voor je af. Alle aan onze verstrekte informatie wordt op vertrouwelijke wijze behandeld.

Zodra de universiteit van ons alle documenten heeft ontvangen, duurt het doorgaans vier tot acht weken voordat je hier bericht over ontvangt.

4. Succesvolle aanmelding

Wanneer de aanmelding door de universiteit is goedgekeurd, ben je bijna ingeschreven voor jouw opleiding in het buitenland. Het enige dat je nog hoeft te doen om het officieel te maken is je plek te accepteren en voilà: hierbij is de inschrijving definitief. Gefeliciteerd! Nu kan de voorbereiding écht beginnen.

5. Praktische zaken

Er komt natuurlijk nog veel meer kijken bij een studie in het buitenland. Wat dacht je van het regelen van huisvesting, je visumaanvraag, verzekering en het boeken van een vliegticket. Ook over deze laatste praktische zaken informeren en adviseren we je.

Kosten aanmelden en inschrijven

Voor het afhandelen van de gehele aanmeldingsprocedure vragen wij een eenmalige administratieve bijdrage van 100 euro.

Voorwaardelijke toelating
Moet je nog eindexamen doen of je bachelor studie nog afronden? Dan is het mogelijk om de aanmeldprocedure te starten op basis van je huidige resultaten. Op het moment dat je jouw diploma kunt laten zien, wordt je volledig tot de studie toegelaten.

Persoonlijk intakegesprek plannen?
Maak gratis een afspraak
Contact