Studeren in het buitenland

Verbreed je horizon met een studie in het buitenland
Er zijn vele studiemogelijkheden in het buitenland. Je kunt kiezen uit een volledige bachelor- of masteropleiding , een of twee semesters studeren aan een universiteit of een college of bijvoorbeeld een Associate degree of een cursus Academisch Engels. De studieadviseurs van KILROY helpen je met het maken van de juiste keuze.

Studiemogelijkheden in het buitenland

De universiteiten waar wij mee samenwerken, bieden de onderstaande studiemogelijkheden:

  • Study abroad: Een of twee semesters studeren aan een universiteit, waarbij je zelf je vakkenpakket samenstelt. Study abroad is ideaal als je in Nederland nog bezig bent met een bacheloropleiding en vakken wilt volgen in het buitenland om invulling te geven aan je minor. In de meeste gevallen is het mogelijk de in het buitenland behaalde studiepunten, mee te laten tellen voor je cijferlijst in Nederland. Aan sommige universiteiten kun je het study abroad programma ook volgen direct na het vwo, bijvoorbeeld als tussenjaar. Heb je een havodiploma dan kun je terecht aan een van de universiteiten of colleges in Amerika waar we mee samenwerken.
  • Associate degree: Colleges in Amerika bieden vaak Associate degrees aan. Dit zijn de eerste twee jaar van een bachelor waarna je kunt doorstromen naar een Amerikaanse universiteit. Als je na twee jaar besluit niet verder te willen studeren dan kun je met een Associate degree ook de arbeidsmarkt op. Voor vocational (beroeps)onderwijs kun je ook terecht op de Amerikaanse colleges.
  • Bachelor: Opleiding na het vwo of hbo-propedeusejaar. In de meeste gevallen een 3 of 4-jarige opleiding. In Amerika kun je ook met een havodiploma toegelaten worden tot een bachelorstudie.
  • Master: Opleiding na een bachelor ten behoeve van verdere specialisatie of verbreding. Duur van de masteropleiding in het buitenland varieert van een jaar tot twee jaar. Ook kun je een Master of Business Administration (MBA) doen. Dit is een opleiding na een bachelor waarbij je niet alleen hedendaagse managementtechnieken leert, maar deze ook leert toepassen op een innovatieve, creatieve en ondernemende manier. Het vakgebied van de vooropleiding is meestal niet zozeer van belang. Wel heb je vaak twee tot vijf jaar relevante werkervaring nodig. Of wat dacht je van het behalen van een Certificate of Diploma? Anders dan in Nederland ontvang je in het buitenland vaak een (post)graduate certificate of -diploma voor het gedeeltelijk afronden van een master. Ook zijn er mogelijkheden voor een Doctor of Philosophy (PhD of Ph.D.). Dit is een onderzoeksgeoriënteerde opleiding na een master.
  • Academisch Engels: Doe een cursus Academisch Engels in het buitenland of behaal een Online TEFL-certificaat. Je kunt een korte, intensieve cursus Academisch Engels doen aan een van onze partneruniversiteiten in het buitenland. Verbeter je Engels in Australië, Engeland of de Verenigde Staten. TEFL staat voor Teaching English as a Foreign Language. Het TEFL-certificaat kun je gebruiken om Engelse les te geven in het buitenland of als bewijs van je Engelse taalvaardigheid – heel handig voor een groot aantal banen!

Voor de meeste opleidingen is minimaal een vwo-diploma of hbo-propedeuse vereist. Heb je een havodiploma, dan dien je eerst een schakeljaar te volgen of kun je terecht in Amerika.

Meer informatie over studies in het buitenland?
Neem contact op

Studierichtingen aan de buitenlandse universiteiten

Wij werken samen met een aantal van de grootste universiteiten ter wereld. Dit betekent dat we bijna alle denkbare studies kunnen aanbieden. Wat dacht je van:

We hebben dus genoeg opties om voor jou de juiste studie in het buitenland te vinden. Onze studieadviseurs helpen je graag!

Hulp nodig bij het vinden van een studie in het buitenland?
Maak gratis een afspraak

Fasen hoger onderwijs

In 2002 is de bachelor-masterstructuur, ook wel bama-structuur genoemd, ingevoerd in het Nederlandse hoger onderwijs. Dit is een uitwerking van afspraken die 29 Europese landen in 1999 in het kader van het Bolognaproces hebben gemaakt om te komen tot één Europese hoger onderwijssysteem. Hierbij is het onderwijssysteem gebaseerd op drie fasen;

  1. de bachelorfase,
  2. de masterfase en
  3. de Doctor of Philosophy (PhD).

De bachelorfase wordt in het buitenland undergraduate genoemd. De masterfase wordt in Australië, Nieuw-Zeeland en Engeland postgraduate en in Amerika en Canada graduate genoemd. Een master ofwel (post)graduate opleiding volgt op een bacheloropleiding voor verdere specialisatie of verbreding. De PhD is een onderzoekgeoriënteerde opleiding na een master en kun je vergelijken met promoveren. De toegang tot dit soort programma's is zeer selectief en de studieduur varieert per vakgebied.

Fasen hoger onderwijs Nederland

Fasen hoger onderwijs buitenland

Soort en duur opleiding Nederland

 Soort en duur opleiding buitenland

Bachelor

Undergraduate

Hbo bachelor, 4 jaar
Wo bachelor, 3 jaar

Associate degree, 2 jaar
Bachelor degree, 3-4 jaar

Master

(Post)graduate

Hbo master, 1-2 jaar
Wo master, 1-2 jaar

(Post)graduate certificate, max.1 jaar
(Post)graduate diploma, max.1 jaar
Master degree, 1-2 jaar

Doctor of Philosophy (PhD) of promotie onderzoek

Doctor of Philosophy (PhD)

varieert per vakgebied

varieert per vakgebied

 

Meer informatie over studeren in het buitenland?
Neem contact op
Contact