Associate degree in het buitenland

Doe een Associate degree in het buitenland met KILROY
Een Associate degree-opleiding is een interessante optie wanneer je in het buitenland wilt studeren. In Amerika kun je met een Associate degree starten met een vmbo-t-, mavo-, havo-, mbo- ofwel vwo-diploma. Het behalen van deze graad vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en biedt je de mogelijkheid om door te studeren aan een Amerikaanse universiteit.

Een Associate degree (Ad) is een internationaal erkende titel. Het is een undergraduate academische graad die je als student krijgt toegekend na het afronden van een tweejarige opleiding aan een;

  • community college,
  • junior college,
  • technical college of
  • city college

in Amerika. De bachelorfase wordt in het buitenland undergraduate genoemd. Met een Ad-opleiding volg je dus in principe de eerste twee jaar van een bachelor. Maar het kan ook een op zichzelf staand diplomaprogramma zijn. Vind je twee jaar studeren bijvoorbeeld voldoende, dan kun je met je dit diploma prima de arbeidsmarkt op. Met een Ad toon je ambitie en dat is precies waar werkgevers naar op zoek zijn!

Meer informatie over Associate degrees in het buitenland?
Neem contact op

Diploma in 2 jaar

In Nederland worden Associate degree-programma´s aangeboden in het hoger beroepsonderwijs aan hogescholen. Hiervoor heb je minimaal een havo- of mbo-4-diploma nodig. Aan de colleges in Amerika waar KILROY mee samenwerkt, kun je met een Ad-programma starten met een vmbo-t-, mavo-, havo-, mbo- ofwel vwo-diploma. Dit is mogelijk omdat er op verschillende studieniveau les wordt gegeven. Je moet bij de meeste onderwijsinstellingen wel minimaal 18 jaar zijn bij de start van je studie. Bij afronding van deze twee jaar durende opleiding ontvang je een diploma.

Doorstuderen

Het leuke is dat je met een Ad ook een ´University Transfer program´ kunt doen. Daarmee maak je een opstap naar een universitaire bachelor in de VS. Je volgt dan de eerste twee jaar van de studie aan bijvoorbeeld een community - of city college en vervolgens stap je over naar een Amerikaanse universiteit om daar de laatste twee jaar van de bachelor te volgen. Het grote voordeel hiervan is dat het collegegeld aan de colleges veel lager is dan aan de universiteiten. En als je de juiste vakken kiest en goede resultaten haalt, kun je op deze manier in vier jaar je bachelorgraad behalen. Een bacheloropleiding in Amerika duurt normaalgesproken vier jaar.

Ad-Opleidingen

Ad-opleidingen in Amerika kun je volgen in de meest uiteenlopende studierichtingen. De studieadviseurs van KILROY helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze. We informeren je over de toelatingseisen van de verschillende opleidingen, over allerlei andere praktische zaken en helpen je met de gehele aanmeldingsprocedure. Wat dacht je van een studie aan;

Hulp nodig bij het aanmelden voor een Associate degrees in het buitenland?
Maak een gratis afspraak
Contact