Bachelor in het buitenland

Doe een bachelor in het buitenland met KILROY
Iedereen die in Nederland toegang heeft tot de universiteit kan met een bachelor in het buitenland starten. Een bacheloropleiding volg je normaal gesproken na het vwo of hbo-propedeusejaar en duurt meestal drie of vier jaar.

Een greep uit ons aanbod bacheloropleidingen

KILROY werkt samen met ruim 50 universiteiten in het buitenland die vrijwel allemaal bacheloropleidingen bieden. In het buitenland kun je bachelors volgen in vrijwel alle studierichtingen, van business, management en communicatie tot design, hospitality en maatschappelijk werk.

Wat dacht je van een:

De mogelijkheden zijn eindeloos en wij helpen je er graag bij!

Meer informatie over bachelors in het buitenland?
Neem contact op

Na de havo een bachelor in het buitenland doen

Indien je beschikt over een havodiploma kun je aan sommige buitenlandse universiteiten een schakeljaar (foundation year) doen. Na dit schakeljaar kun je starten met de bacheloropleiding. Aangezien de meeste bacheloropleidingen in het buitenland drie jaar duren, kun je dus net als in Nederland in vier jaar je bachelordiploma behalen.

Ook kun je met een havodiploma terecht aan de colleges en universiteiten in Amerika. De colleges bieden vaak associate degrees aan. Dit zijn de eerste twee jaar van een bachelor waarna je kunt doorstromen naar een Amerikaanse universiteit.

Toelatingseisen bachelor in het buitenland

De toelatingseisen voor een bacheloropleiding in het buitenland zijn afhankelijk van waar en wat je wilt studeren. Bovendien vragen sommige universiteiten voor bepaalde studies een hoger cijfergemiddelde en de meeste creatieve opleidingen vragen om een portofolio van je werk.

Voldoende beheersing van de Engelse taal is ook een belangrijke toelatingseis voor deelname aan een studie in het buitenland. Hiervoor dien je in de meeste gevallen een IELTS of TOEFL test af te leggen. Sommige universiteiten accepteren ook een bepaald eindcijfer voor Engels op je middelbare schooldiploma of de Cambridge test.

Op zoek naar een bachelor in het buitenland?
Zoek hier

Hulp bij het vinden van een bachelor in het buitenland

De studieadviseurs van KILROY helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze en met de gehele aanmeldingsprocedure.

Hulp nodig bij het vinden van een bachelor in het buitenland?
Maak een gratis afspraak
Contact