Bachelor in het buitenland

Een bachelor in het buitenland is een geweldige ervaring!
Iedereen die in Nederland toegang heeft tot de universiteit kan met een bachelor in het buitenland starten. Een bacheloropleiding volg je normaal gesproken na het vwo of hbo-propedeusejaar en duurt meestal drie of vier jaar.

Na de havo studeren in het buitenland

Indien je beschikt over een havodiploma kun je aan sommige buitenlandse universiteiten een schakeljaar (foundation year) doen. Na dit schakeljaar kun je starten met de bacheloropleiding. Aangezien de meeste bacheloropleidingen in het buitenland drie jaar duren, kun je dus net als in Nederland in vier jaar je bachelordiploma behalen. Ook kun je met een havodiploma terecht aan de colleges en universiteiten in Amerika. De colleges bieden vaak associate degrees aan. Dit zijn de eerste twee jaar van een bachelor waarna je kunt doorstromen naar een Amerikaanse universiteit.

Toelatingseisen bachelor in het buitenland

De toelatingseisen voor een bacheloropleiding in het buitenland zijn dus, zoals je hierboven kunt lezen, afhankelijk van waar en wat je wilt studeren. Bovendien vragen sommige universiteiten voor bepaalde studies een hoger cijfergemiddelde en de meeste creatieve opleidingen vragen om een portofolio van je werk. Voldoende beheersing van de Engelse taal is één van de belangrijkste toelatingseisen voor deelname aan een studie in het buitenland. Hiervoor dien je in de meeste gevallen een IELTS of TOEFL test af te leggen. Sommige universiteiten accepteren ook een bepaald eindcijfer voor Engels op je middelbare schooldiploma of de Cambridge test.

Een greep uit ons aanbod

KILROY werkt samen met ruim zestig universiteiten in het buitenland die vrijwel allemaal bacheloropleidingen bieden. In het buitenland kun je bachelors volgen in vrijwel alle studierichtingen, van business, management en communicatie tot design, hospitality en maatschappelijk werk.

Wat dacht je van een:

Hulp bij het vinden van een bachelor in het buitenland

De studieadviseurs van KILROY helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze. We informeren je over de toelatingseisen van de verschillende opleidingen, over allerlei andere praktische zaken en helpen je met de gehele aanmeldingsprocedure.

Meer informatie over bachelors in het buitenland?
Neem contact op
Contact