College in Amerika

Studeer 1 of 2 jaar aan een college in de Verenigde Staten en beleef een unieke studie ervaring!
Studeren aan een college in de Verenigde Staten geeft je de unieke mogelijkheid om verschillende vakken te volgen, uit te vinden wat je wilt studeren en inspiratie op te doen voor je toekomstige carrière. Ervaar het leven van een Amerikaanse college student - net als in de film! Je maakt op een bijzondere manier kennis met de Amerikaanse cultuur. Dit is niet alleen een investering in je toekomst, het is ook een ervaring voor het leven!

Waar kan ik studeren aan een college in Amerika?

Je kunt via KILROY studeren aan de volgende colleges in de VS:

Welke vereisten zijn er om aan een college te studeren?

Er zijn enkele vereisten om aan een college in Amerika te mogen studeren:

  • Je moet minimaal 18 jaar zijn, bij enkele colleges is de minimumleeftijd 16 jaar.
  • Je hebt minimaal een vmbo-, havo- of vwo-diploma nodig om toegelaten te worden.
  • Je moet een Engelse taaltest afleggen, bijvoorbeeld de IELTS of TOEFL. In sommige gevallen is een taaltest niet vereist, bijvoorbeeld indien je een bepaald eindcijfer voor Engels op het havo of vwo hebt behaald.
Meer informatie over college studies in Amerika?
Neem contact op

Ervaar het leven van een Amerikaanse college student - net als in de film!

Wat is eigenlijk een college?

Het is niet mogelijk om het begrip college direct naar het Nederlands te vertalen, omdat wij geen vergelijkbare onderwijsinstellingen in Nederland hebben. Een college is namelijk niet helemaal hetzelfde als een hogeschool of een universiteit. Collegestudies zijn meer een soort voorbereidende opleidingen voordat je begint aan de universiteit.

Zo kun je bijvoorbeeld na 2 jaar college studie een Associate degree behalen die je kunt gebruiken om door te studeren aan een universiteit. Deze 2-jarige opleiding biedt je de mogelijkheid om door te stromen naar het derde jaar van een bacheloropleiding aan vrijwel elke universiteit in de Verenigde Staten.

Het voordeel van een college is dat je de mogelijkheid hebt om een verschillende vakken ‘uit te proberen’ om zo te achterhalen wat je nu echt wilt studeren. Ideaal dus als je nog niet weet wat je wilt studeren. Bovendien is het collegegeldtarief aan de colleges over het algemeen lager dan aan de universiteiten in Amerika. Dus is het goedkoper om de eerste twee jaar aan een college te studeren en je bachelorstudie te vervolgen aan een universiteit.

Weet je nog niet precies wat je wilt studeren? Ga studeren aan een college in Amerika!

Wat kan ik studeren aan een college in de VS?

De colleges waar wij mee samenwerken bieden een breed assortiment aan vakken in verschillende studierichtingen. Veel studenten kiezen ervoor om vakken te volgen die in Nederland bijna niet worden aangeboden. Wie weet vind jij het vak van je dromen in bijvoorbeeld mode, muziek, drama / theater, filmproductie, interieur, design of fotografie. Het aanbod is zo groot dat je er bijna keuzestress van krijgt!

Studeren en wonen op een echte Amerikaanse campus

Waar kan ik wonen als ik aan een college in de VS studeer?

Waar je woont hangt af van aan welk college je wilt studeren. Zo kun je bij Hillsborough Community College en Green River College op de campus wonen, zij bieden goede on-campus studentenhuisvesting. Santa Barbara City College en Santa Monica College bieden geen on-campus huisvesting, maar helpen je graag bij het vinden van woonruimte in de buurt van de campus. Dit kan zijn in een (gedeeld) appartement of bijvoorbeeld in een gastgezin. Lees meer over de verschillende alternatieven op de pagina's van de colleges op deze website of neem contact op met onze studieadviseurs.

Meer informatie over studeren aan een college in Amerika?

De studieadviseurs van KILROY beantwoorden graag al jouw vragen. Bovendien helpen zij je bij het vinden van een studie aan een college in Amerika en met de gehele aanmeldingsprocedure.

Aanmelden voor college studies in Amerika?
Maak een gratis afspraak
Contact