Master in het buitenland

Volg een master in het buitenland
Na het behalen van een bachelordiploma kun je er voor kiezen om door te studeren op masterniveau. Je kunt natuurlijk een masteropleiding in Nederland doen, maar waarom kies je niet voor een master in het buitenland? Dit is een geweldige manier jezelf te onderscheiden van je concurrenten op de arbeidsmarkt.

Specialisatie of verbreding na je bachelor

Een master ofwel (post)graduate opleiding volgt op een bacheloropleiding voor verdere specialisatie of verbreding. De duur van de masteropleiding varieert van een jaar tot twee jaar. Masteronderwijs volgen is een goede keuze om extra academische kennis en/of vaardigheden te verwerven. Een mastertitel is een goede aanvulling op je cv en biedt je meer kans op succes op zowel de Nederlandse als de internationale arbeidsmarkt.

Masteropleidingen in het buitenland

Wanneer je in het buitenland wilt gaan studeren is het van belang om op de hoogte te zijn van de verschillen in het hoger onderwijs per land. In de Verenigde Staten en Canada duurt een volledige masteropleiding meestal twee jaar, terwijl Australië en Nieuw-Zeeland masteropleidingen bieden die een tot twee jaar duren. En in Engeland kun je binnen 12 maanden je master behalen, zelfs met een hbo-bachelordiploma. In het buitenland kun je kiezen uit verschillende opleidingen in de
masterfase:

 • (Post)graduate certificate / - diploma: Anders dan in Nederland ontvang je in het buitenland vaak een (post)graduate certificate voor het gedeeltelijk afronden van een master. De duur van de opleiding varieert van drie maanden tot een jaar, dit is afhankelijk van het land waar je gaat studeren.
 • Master by coursework: Een masteropleiding die volgt op een bacheloropleiding met als doel verdere specialisatie of verbreding. Dit zijn beroepsvoorbereidende masteropleidingen, waarvoor je colleges volgt en in de meeste gevallen enig onderzoek verricht. De duur van de opleiding varieert van een jaar tot twee jaar.
 • Master by research: Een masteropleiding die volgt op een universitaire bacheloropleiding en bestaat uit onderzoek en een eindscriptie. Dit is een meer algemene, academische masteropleiding, veelal ter voorbereiding op een wetenschappelijke carrière. Deze masters duren doorgaans 2 jaar.
 • Master of Business Administration (MBA): Een masteropleiding die volgt op een bacheloropleiding waarbij je niet alleen hedendaagse managementtechnieken leert, maar deze ook leert toepassen op een innovatieve, creatieve en ondernemende manier. Je vooropleiding is meestal niet zo zeer van belang. Wel heb je vaak twee tot vijf jaar relevante werkervaring nodig. De duur van de opleiding varieert van een jaar tot twee jaar.
 • Doctor of Philosophy degree (PhD of Ph.D.): Dit is een onderzoek georiënteerde opleiding na een master. Een PhD kun je vergelijken met een promotie onderzoek. De toegang tot dit soort programma's is zeer selectief en de studieduur varieert per vakgebied.

Voordelen van een master in het buitenland

Als Nederlandse student biedt het behalen van een master in het buitenland de volgende voordelen:

 • Verdieping en/of verbreding van je kennis en je talenten verder ontwikkelen.
 • Verbetering van je managementvaardigheden. Dit is van cruciaal belang als je meer verantwoordelijkheid wilt en een leidinggevende positie ambieert.
 • Eerste stap op weg naar een internationale onderzoekscarrière.
 • Verbetering van je Engelse taalkennis en -vaardigheid.
 • Opbouwen van een internationaal netwerk.
 • Verbetering van je internationale carrièremogelijkheden.
 • Mogelijkheid om direct na je hbo-bacheloropleiding te starten met een masteropleiding in Australië, terwijl je in Nederland vaak eerst nog een schakeljaar ofwel pre-master moet doen.
 • Mogelijkheid om, anders dan in Nederland, een (post)graduate certificate of -diploma te ontvangen voor het gedeeltelijk afronden van je masteropleiding.
 • Persoonlijke ervaring en ontwikkeling.
 • Herinneringen en vrienden voor het leven.

Een greep uit ons aanbod

KILROY werkt samen met ruim zestig universiteiten in het buitenland die vrijwel allemaal masteropleidingen bieden. In het buitenland kun je masters volgen in vrijwel alle studierichtingen, van business, management en communicatie tot design, hospitality en maatschappelijk werk.

Wat dacht je van een:

Hulp bij het vinden van een master in het buitenland

De studieadviseurs van KILROY helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze. We informeren je over de toelatingseisen van de verschillende opleidingen, over allerlei andere praktische zaken en helpen je met de gehele aanmeldingsprocedure.

Meer informatie over masters in het buitenland?
Neem contact op
Contact