Study abroad

Een (half) jaar studeren in het buitenland!
Study abroad houdt in dat je een of twee semesters studeert aan een universiteit in het buitenland waarbij je zelf je vakkenpakket samenstelt. Je kunt dit doen na de middelbare school als tussenjaar of bijvoorbeeld om invulling te geven aan je minor tijdens je studie in Nederland. Een half jaar of een jaar studeren in het buitenland is een droom van velen.

Study abroad tijdens je studie in Nederland

Study abroad is ideaal als je in Nederland bezig bent met een bacheloropleiding en vakken wilt volgen in het buitenland om invulling te geven aan je minor. In de meeste gevallen is het mogelijk de in het buitenland behaalde studiepunten, mee te laten tellen voor je cijferlijst in Nederland.

Study abroad na de middelbare school

Aan sommige universiteiten kun je het study abroad programma ook volgen direct na het vwo. Dit is een goede gelegenheid om uit te vinden waar je interesses liggen voor verdere studie en helpt je een betere studiekeuze te maken. Heb je een havodiploma dan kun je terecht aan een van de colleges of universiteiten in Amerika.

Verschil study abroad en een uitwisselingsprogramma

Study abroad is iets anders dan een uitwisselingsprogramma. Een uitwisselingsprogramma is een uitwisseling tussen je eigen onderwijsinstelling in Nederland en een van de buitenlandse onderwijsinstellingen waar jouw school mee samenwerkt. Hierbij betaal je alleen het Nederlandse collegegeld.

Bij study abroad heb je keuze uit vrijwel alle buitenlandse universiteiten en colleges waar KILROY mee samenwerkt en betaal je het buitenlandse collegegeld. Wanneer je study abroad doet in het kader van je studie in Nederland, betaal je tevens het Nederlandse collegegeld. Je kunt dan namelijk de studiepunten die je in het buitenland hebt behaald eventueel laten meetellen voor je studie in Nederland. Bovendien behoud je hiermee het recht op de Nederlandse studiefinanciering.

Studeren in Sydney, Californië of op Hawaii

Studeren op een tropisch eiland of Down Under in Australië. Hoe cool is dat? Via KILROY kun je een study abroad programma doen aan alle universiteiten in Australië waar wij mee samenwerken. Ga je liever studeren in Amerika, Canada, China of bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland? Dat kan ook! Lees de ervaringen van enkele studenten die je voorgingen:

Toelatingseisen

Om een semester in het buitenland te kunnen studeren dien je in het bezit te zijn van middelbare schooldiploma. Je kunt de aanmeldingsprocedure echter al wel starten vóór het behalen ervan. Voor sommige study abroad programma´s dien je minimaal een jaar hoger onderwijs te hebben gevolgd.

Meer informatie

De studieadviseurs van KILROY helpen je graag bij het vinden van een study abroad programma in het buitenland en met de gehele aanmeldingsprocedure.

Meer informatie over study abroad programma's in het buitenland?
Neem contact op

 

Contact